Allmänt, Foto

Återfunnen

TV-dosa

Häpp! Allt som inte är stulet kommer igen, sägs det – och det är sant!

Lille J har pippi på att ”låna” fjärrkontrollerna, mobilerna eller den trådlösa telefonen. (Allra bäst gillar han mormors vinröda S3:a; slät och fin och tuggvänlig…)

På skärtorsdagsmorgonen upptäckte jag att dosan till TV:n var borta. En snabb sökning gav inget resultat, men jag visste att den skulle finnas innanför husets väggar.

Medan jag var på jobbet åkte B och lille J hemåt, så jag fick söka på egen hand när jag kom hem. Det tog sin tid, och jag fick vända ut och in och upp och ned på saker/möbler, men till slut hittade jag dosan jag saknat. Friden var återställd. 😉

Det här är alltså dosan till TV:n. Den måste jag ha för att kunna byta till parabolkanalen på TV:n när den varit avstängd. Sedan har jag en paraboldosa också, som jag zappar mellan kanalerna (eller ändrar ljudet) med. Dessutom hade jag plockat fram DVD-dosan att leka med, då den inte stör TV-tittandet (om man inte ser en DVD, förstås).

Det är en hel vetenskap att få igång TV:n numera. Förr fanns det en av- och på-knapp samt kanalknappar på TV:n, man var faktiskt tvungen att resa sig för att byta kanal! 😯 Det fanns i och för sig bara två kanaler att välja mellan…

[tags]fjärrkontroll, TV-dosa[/tags]

6 kommentarer på “Återfunnen”

  1. Det var tider det. Och en praktisk liten pil som blinkade i ena övre hörnet på rutan när det bytte program i andra kanalen. Eller är jag helt vilse i pannkakan?

    1. Nej, du har helt rätt. En praktisk liten pil, så man inte missade att byta kanal!

  2. Du får skaffa dig en universalfjärris så kan du fixa allt med en knapp även om det involverar flera manicker

    1. Vi hade en sån en gång i tiden… Månntro vart den tog vägen? *funderar*

  3. Äh, det där var väl ingenting?! Det är värre när snusdosan försvinner OCH MAN MÅSTE RESA SIG OCH HÄMTA NY i kylskåpet. Oj, varifrån kommer alla versaler? Eller blev jag känslosam?

    1. Med snus har du fler att hämta. Med TV-dosor finns det bara en enda. Då är det katastrofvarning – jag lever i symbios med min TV!!! 😯

Kommentarer är stängda.