Allmänt, Foto

Mors dag

Regnbåge

Igår kväll, när regnet höll på att upphöra, visade sig regnbågen helt – från början till slut! (Jag ska gräva bakom grannarnas hus för att hitta krukan med guld någon dag när jag har tid… 😉 ) Bilden blev inte bra, men jag iddes inte gå ut för att hitta en bättre vinkel.

Mors dag rivstartade med att affären här bredvid rånades! 😯 Dessutom har någon/några roat sig med att göra inbrott och demolera idrottsföreningens lokaler vid fotbollsplanen. Sedan gav den/de sig på en av skolorna* och förstörde där också… *suckar djupt*

Firandet av mors dag här hemma har varit ganska ljummet. Jag har fått en gräsklippning och inoljning av balkonggolv och -dörr. Nu är det ”bara” kvar att olja bron, altanen och ytterdörren. Men inte idag.

Vädret är oroväckande soligt. Jag har satt i myggfönstren i kök, vardagsrum och sovrum, så nu är det korsdrag åt alla håll när det blåser. Svalt och skönt! 😉 Visserligen har bara någon enstaka mygga** dykt upp, men när de ”riktiga” myggorna kommer så kommer de i stora mängder. Lika bra att vara förberedd.

[tags]regnbåge, mors dag, myggfönster[/tags]

*) Skolorna ligger i närheten av fotbollsplanen/idrottsplatsen.

**) Vi kallar de första myggen för ”tjälmygg” (på bondska säger man ungefär ”tilamöjen”), för de är stora och långsamma, som om de vaknat ur vinterdvalan. De är inte så många heller – men så en dag bryter det riktiga mygghelvetet ut… 🙄