Allmänt, Foto

Utstämplad

image

Idag skulle jag ha jobbat kort dag, d v s till kl 13:00. Därför tog jag ingen lunch, utan bara en extra fikarast med en snabb kopp kaffe, precis som vi brukar göra sådana dagar. Sedan visade det sig att jag ändå hade massor kvar att göra innan semestern, så det var bara att bita ihop och bli klar.

Värmen gjorde inte saken lättare. Det var säkert +25 i skuggan, luften var fuktig och stod stilla, inte en vindpust i sikte. Det är mycket jobbigare för mig vid värme än vid kyla, för jag kan knappt andas i den tunga, varma luften. Som tur var hade jag min ”puffare” med mig, så jag kunde akutpuffa mig när det var som värst.

De andra gick hem, den ena efter den andra – flest vid 13-snåret, förstås – och till slut var det (nästan) bara jag kvar. Ja, på min våning var jag ensam. Däremot såg jag på stämpeluret att ett par medarbetare på ett annat våningsplan var kvar när jag gick hem.

Nu känner jag mig väl värd min semester, första halvan av den! 🙂

(Ja, OK, jag tänker gå till jobbet och låtsas att jag inte är där under någon timme eller två på tisdag eller onsdag. Det gör jag i rent förebyggande syfte, för att underlätta det som ska göras när jag kommer tillbaka efter ledigheten. Enklast så.)

[tags]semester, varmt, jobbigt[/tags]