Allmänt, Foto

Undrens tid

Focaccia

Undrens tid är inte förbi: jag b-a-k-a-r idag! 😯 En jäsdeg, till och med! Alltså, jag minns inte hur många år det är sedan jag senast satte igång en jäsdeg, men jag vet att jag klarat av den konsten i ett tidigare liv. 😉

Observera att jag inte provsmakat det bakade än – kanske fåglarna får sig ett skrovmål…? Det där med recept är bara som vägledning; jag kollar jäs- & gräddningstid och hur varm ugnen ska vara. Sedan ”skapar” jag. Nu har jag ”skapat” focaccia, men utan nedpetade oliver och annat skräp i degen. Jag provar med bara salt och rosmarin ovanpå – och olivolja, förstås.

Köket måste dock vädras. Ett litet tips till er som bakar: om plåten är ojämn i botten, så den snurrar på bänken/bordet, lägg då en urvriden disktrasa under för att hålla plåten på plats. Tips nr 2: glöm inte att kolla att disktrasan inte sitter fast under och följer med in i ugnen när du stoppar in plåten… Mitt kök doftar stinker vidbränd disktrasa just nu, men det går att vädra ut.

UPDATE
Focaccian blev faktiskt god, men kunde ha smakat mer. Nästa gång stoppar jag i allt skräp jag missade den här gången: oliver, fetaost, soltorkade tomater… Och jag ska försöka med färska (istället för torkade) kryddor.

[tags]bakning, focaccia, jäsdeg[/tags]

4 kommentarer på “Undrens tid”

    1. Mitt alldeles egna recept på ”Bränd disktrasa” skulle verkligen göra mig berömd!

  1. Stod det inget i receptet om disktrasan då kan du ju inte veta om den ska med in eller inte i ugnen!

    1. Disktrasan stod inte med i något av recepten jag sökt inspiration ifrån, jag har kollat. Den var ett helt och hållet eget påhitt.

Kommentarer är stängda.