Allmänt, Foto

Ojdå

Blombåt

Under fredagen hann jag få besök av svägerskan E och Den Rödhåriga (a k a finnspetsen)! När hon (spetsen, inte svägerskan) fått skälla ifrån sig lite grann och jagat studerat katterna gick hon och lade sig, så det blev tyst och lugnt. Vi kunde fika i lugn och ro, E och jag.

Jag hade inget middagsförslag i tankarna, när jag såg ett tips om årets nyhet i hamburgarsortimentet uppe vid Fallet. Det var som en skänk från ovan, då jag ändå tänkt göra Årets Resa dit vilken dag som helst. Jag försöker ju åka dit minst en gång varje sommar (och äta något) baraföratt.

Baconburgare

Klart jag åkte dit och provsmakade läckerheten! Av någon anledning tänker jag på B varje gång jag äter bacon, så jag skickade en bild via K:s Facebook och hälsade. 😉 På tal om dem, så är jag grymt avundsjuk på A med familj, som snart åker dit. De packar nog för fulla muggar redan nu… *suckar djupt*

Brudslöjan

Eftersom jag tidigare år visat er det stora Fallet, där restaurangen ligger, åkte jag ett par mil längre norrut för att fota ett mindre Fall.

Det här kallas Brudslöjan och brukar vara sirligare, som en spetsgardin, men nu är det högvatten. En fördel är att det är lätt att se från vägen. En nackdel är att det är (minst…)100 knyck förbi, men just nu var det ett vägarbete precis vid fallet så jag hade saktat ner farten. Annars hade jag nog missat det, då skylten var borta. (Kan bero på vägarbetet, får hoppas de sätter upp den igen.)

Mina semesterresor blir av det här slaget i år. Jag har ju redan varit till K och ska åka till L någon dag under veckan som kommer. Det räcker för mig; min semesterkassa gick åt till sängar och TV-apparater.

Sängen är otroligt skön att läsa och sova i. Jag har ännu inte fått upp TV:n till sovrummet, då det krävs en del antennkabeldragning för att tittandet ska gå i lås. A och jag har lite olika synpunkter på hur det ska göras och vem som ska göra det… 🙄

Just nu klipper han gräset åt mig, så jag tänker bjuda honom på lunch när han är klar. Focaccia med te, kanske? Jag har m-y-c-k-e-t kvar av det jag bakade häromdagen och måste äta upp det innan det blir för gammalt. Nu har jag provat, och inser att jag kan baka en ny när vi blir fler i hushållet, d v s när B med familj kommer hem. Alternativt halvera satsen, för det blir alldeles för mycket för en person. (Focaccia ska helst ätas samma dag och bör inte frysas.)

[tags]semester, hamburgare, vattenfall, säng, TV, focaccia[/tags]

4 kommentarer på “Ojdå”

  1. Vi har också tänkt avnjuta vår semester hemomkring. Dock tänker vi oss en liten tripp i vinter istället.

    1. Man ska ju inte åka bort när det är som finast hemma (på sommaren), så den där vintertrippen blir säkert kanonbra! 🙂

  2. Jag ska också nöja mig med en familjesemester i år. Att det blir en världsturne ser jag inte som en nackdel… *längtarihjälmig* . Över Atlanten och sen från Ystad till Haparanda!!! *jagtrorjagdörjagäravundsjukpåmigsjälv*

Kommentarer är stängda.