Allmänt

Surkärring

Jag känner mig som en riktig surkärring idag. Har inga ursäkter för det. Ålder? Sömnbrist? Hungrig? Whatever.

Ett irritationsmoment i vardagen är flexklockan. Den fyller ingen som helst funktion annat än att skapa merarbete för de som kan fixa till felaktigheter i den. Eftersom den inte är kopplad till vare sig löne- eller telefonsystemet, så används den bara till att räkna minuter med. Jag var emot att skaffa ny flexklocka när den gamla gett upp, men flertalet ville ha den.

Fel som uppstår och måste rättas till: folk stämplar in när de går ut eller tvärtom, de stämplar ”fel sorts” flex, eller också är stämplingen offline och då fungerar ingenting. Då blir folk hysteriska. De missar ju MINUTER för att de snabbat sig genom lunchen! 😯 Vilket jäkla liv det kan vara de dagar flexsystemet är offline… 🙄

Jag tycker det borde vara på var och ens ansvar att hålla sina jobbtider någotsånär, alltså ”frivillig flex”, för tro mig: arbetskamraterna håller stenhårt koll på vem som är sent, respektive tidigt, på plats. Vi är ju vuxna, ansvarsfulla, människor; kommer man sent så stannar man längre för att jobba ikapp den tid man missat på morgonen. Så har det funkat på andra ställen där jag jobbat, men tydligen funkar det inte här.

Sedan läste jag något skrattretande i tidningen. Sommartid är ju nyhetstorka, och den här gången hade tidningen blåst upp ett stort reportage om att en mindre väg som är ”under bearbetning” (alltså grus nu, asfalt senare) punkterade bildäck. Jag körde den vägen förra veckan och insåg att även om det står 80 på skyltarna så är 40 en mycket mer acceptabel hastighet. Ingen punka, inga stenskott. När jag tog körkort fick man lära sig att anpassa hastigheten efter väglaget – och det gäller inte bara vintertid.

Igår åt jag middag på favoritmatstället V. Fick sällskap vid bordet av K – som jag inte träffat på flera år – med ”tillbehör”! 🙂 Det är lite av charmen med V; det dyker alltid upp något bekant ansikte man kan dela bord med, ifall det är mycket folk i farten och inga bord är helt lediga. Att maten är både god och riklig är inte fel, det heller.

Det verkar som att alla sommarreor kör igång nu, precis när min semester är över. Nå, jag behöver inte shoppa något – jag har shoppat online… Igår kom en omgång smycken 🙄 jag fyndat en kväll när det inte var något sevärt på TV. Jag har ännu inte satt tänderna i Ellos-rean, men motståndet slackar mer och mer för varje dag som går. (Visst vet jag att allt jag vill ha kommer att vara slut i rätt storlek/färg, men ändå.)

[tags]surkärring, irriterad, flex, vägarbete, middag, rea[/tags]

8 kommentarer på “Surkärring”

 1. Själv har jag förtroendearbetstid – det är bra det. Bara jag gör det som jag ska göra kan jag komma och gå lite som jag vill.

 2. Flextid eller flexklocka för att hålla reda på att vi gör våra hundradelar känns onödigt. fast tyvärr skulle det inte fungera utan den då det finns en massa på arbetsplatser som går och kommer som de själva vill. Detta fenomen finns fast vi har våra flexklockor. min uppfattning är att det måste ligga på arbetsledaren att se till att alla sköter detta.
  Tråkigt att du missade alla sommarreor :-))!

  1. Att missa reastarten grämer mig, för innan jag kommer loss till en rejäl shopping är allt jag vill ha slut i rätt storlek/färg/modell. Nåja, jag klarar mig nog. 😉

 3. Ibland möter jag nån surkärring, ibland är jag en själv…
  Reor i all ära men visst är det lätt att köpa på sig nåt som man inte riktigt behöver?!
  Ha en skön helg!

  1. Det är väl det som är meningen med rea? Att köpa sånt man inte behöver? 😉

Kommentarer är stängda.