Allmänt, Foto

Stillhet och lugn

image

Det var en stilla kväll igår. Solen stod lågt på himlen och det var märkvärdigt varmt och fuktigt i luften. Syrenerna doftade underbart! Luften stod stilla, nästan som att åska var på väg, men det har inte blivit väderombyte under natten. Det är fortfarande varmt.

Det är tur jag är en lugn och sansad person. Väcktes 05:06 av att mobilen ringde! 😯 Alltså, inte väckarfunktionen, utan ett samtal. Redan innan jag greppat mobilen visste jag vem det var ifrån… Jajamensan, B:s namn stod på displayen. Jag svarade inte utan bröt bara samtalet.

Innan ni nu blir allt för chockade över att jag gör så, så bör ni veta att hon (och resten av familjen) ska iväg med ett tidigt flyg idag. Lille J brukar få låna hennes mobil medan hon byter blöja, för att han ska ligga någotsånär stilla.*

Det går att ringa nödsamtal fast skärmlåset är på, och jag ligger som ICE** – och kan bli uppringd fast det inte är meningen. Därför svarade jag inte. Jag har fått sådana samtal förut. Nu vet jag att de inte försov sig, i alla fall. 😉

Jag utmanade ödet genom att hänga en tvätt utomhus igår kväll. Kläderna var fortfarande blöta i morse, men nu har det börjat blåsa lite grann. Med viss tur kan de ha torkat tills jag far hem och lunchar. Sedan är det färdigtvättat för ett tag.

Torkrummet i källaren är fullt, så jag måste vänta ett par dagar innan den tvätten är torr. Sedan är det dags att ta itu med den tvätt som samlats på hög för att tvättas ”sen”; den magiska dagen ”sen” då alla småsysslor jag sparat ska göras… 🙄 Vinterjackor, gardiner, annat tråkigt ska tvättas/rensas bort/slängas.

Tvättstugan är full av bra-att-ha-grejer. Hela källaren är full av bra-att-ha-grejer. Utegaraget är fullt av bra-att-ha-grejer. Jag vet vad jag bör göra under min nästa semester…***

[tags]varmt, kvavt, tidig väckning, ICE, tvätt, rensa i röran[/tags]

*) Han fokuserar på de få knappar som finns att trycka på, och glömmer att sprattla med benen.

**) ICE = In Case of Emergency

***) Sola och äta glass, förstås. Vad trodde ni?