Allmänt

Lider

Jag lider i värmen – och ännu varmare ska det bli! 😯

Med åren har glädjen över stekande sol försvunnit mer och mer, och numera är det skugga som gäller. Det är varmt både utom- och inomhus, allra varmast är det i sovrummen. En positiv grej med det är att B – för första gången på länge – inte klagat över att hon frusit hemma hos mig. 😉 Även om J försiktigt försökte föra tanken på ett myggfönster på tal, så tvärvägrade B att söka fram det.* Ingen värme får släppas ut!

Marknaden har varit och farit. Jag har inte gått på marknaden annat än under luncherna torsdag och fredag. Sedan har jag skickat efter munkar med A, och T köpte thaimiddag igår.  Marknadsgodis och brända mandlar köpte jag själv i fredags. That’s it. Bara ätbara saker.

Poolen jag köpte åt lille J, som han provbadat i tidigare, var en verklig hit i värmen! Han har blött sig varenda dag, och gillade att stå där och hälla vatten med de plastmuggar jag donerade som badleksaker. Att stampa så det skvittrar är också jättekul!

De allra roligaste leksakerna var dock gruset på gården. Han har plockat med dessa stenar. Försökt lasta dem på bilen, eller på stolarna, och plockat och plockat. Gett bort dem och plockat upp dem ur handen igen. Någon enstaka har han försökt smaka på, men själva plockandet var viktigast.

I lördags var jag och handlade de förnödenheter som behövde fyllas på, typ dasspapper och mjölk. Det tog mycket längre tid att köa vid kassan än att plocka ihop varorna, men det var jag beredd på. Under resterande 51 veckor av året behöver jag inte köa särskilt länge, så jag klagar inte över att behöva köa en gång. Det är bara kul att det är mycket folk!

Badrummet får nu äntligen torka upp! Eftersom vi varit minst 10 stycken som använt det dagligen, med diverse duschningar förutom toabesök, så har inte sommarventilationen** fungerat full ut. Alla handdukar slokade genomvåta på hängarna redan från början. Nu hoppas jag badrummet torkar upp under dagen, eftersom ingen använder det idag medan jag jobbar.

Till nästa sommar måste jag skura upp källaren ordentligt, utöva exorcism spraya bort spindlarna och hänvisa alla till duschkabinen i tvättstugan istället. Och det är en himla tur att jag har två toaletter, även om det ändå periodvis blivit viss köbildning. Jag får jobba hårt för att få tre stjärnor i nästa års campingguide. :mrgreen:

UPDATE
Badrummet var torrt och fint när jag kom hem. Lite frisk luft gjorde susen!

[tags]varmt, myggfönster, marknad, pool, plocka grus, kassakö, badrum, dusch, toa[/tags]

*) Jag tror de myggfönster som inte används just nu ska finnas någonstans i källargaraget. Kanske…

**) Eftersom jag stänger av golvvärmen under sommaren, så torkar badrummet enklast efter duschen genom att lämna dörren på vid gavel när man är klar. Det funkar när jag är själv eller möjligen två-tre stycken, förutsatt att dörren får stå öppen. Med en massa besökare stängs badrumsdörren hela tiden eftersom den annars står i vägen för ytterdörren. All fukt blir kvar där inne och handdukarna torkar inte. (Jag har ingen elektrisk handdukstork utan använder vanliga krokar.) Att det dessutom är hög luftfuktighet gör att allt – i alla rum – är mer eller mindre fuktigt hela tiden. Knäckebröd blir segt, t ex.

2 kommentarer på “Lider”

  1. Klass 1 varning för värme är utfärdad! Vi kommer nästa vecka när det blivit svalare!

    1. Du ser vilket sommarväder vi fick när jag delat och flyttat min semester!

Kommentarer är stängda.