Allmänt, Foto, Katter

Tisdag

image

Den stora grop som retat förbipasserande bilister efter gatan har nu fyllts igen (tyvärr har jag inget ”före”-foto). Den har fungerat som fartdämpare för raggande och buskörande ungdomar (i alla åldrar…) under marknaden, då all genomfartstrafik till mataffärer och bensinmack gick via min gata.

Jag och mina gäster satt faktiskt och planerade att gräva gropen ännu djupare under lördagsnatten, så passerande bilar skulle fastna, men ingen iddes resa sig och ta fram spadarna. :mrgreen:

image

Madamen kom hem med en råtta igår, som hon – som vanligt – lekte lite med på andra sidan gruset. Hon bär minsann inte in råttor, hon är en väluppfostrad katt! Kortet togs precis innan froppisen snodde den rakt ramför nosen på henne! Snacka om fräckhet! 😯

Sedan mörbultades det arma djuret (råttan) en stund av en betydligt yngre och piggare katt, innan den blev kattmiddag. Gissa vem som fick stanna ute inatt och inte sova i min säng, som hon brukar?

Den obarmhärtiga värmen fortsätter. Nu har t o m väderprofeterna gått ut med en klass 1-varning för hög värme. Inte en dag för tidigt, men jag tror nog att de som är i riskzonen vet med sig att hålla sig i skuggan, dricka mycket och ta det lugnt.

Själv är jag bara glad över att mina trädgårdsfantasier stannade vid just fantasier i år. Inget att vattna, annat än två ynka krukor på bron. Det gör inget om gräsmattan torkar bort, det betyder mindre att klippa…

[tags]grop, råtta, värme[/tags]