Allmänt, Foto

Smaskens

Jordgubbar och glass!

Vi blev bjudna på jordgubbar och glass i fredags, vi tappra själar som jobbar i den här hettan. Det var inte jobbet som bjöd, utan en medarbetare som hade överskott av mogna jordgubbar hemma i landet. Smaskens! (Tack, E, även om du inte läser här!) 🙂

För övrigt borde jag skaffa en skylt med ”Tantvarning” att ställa ut vid vägen. Orsaken är trimmade mopeder… HUUUUUR jag hatar trimmade mopeder! Nästan lika mycket som snöskotrar – och då är det illa! Börjar inte skolan snart så ungjävlarna sover på nätterna?

I min roll som tant ingår också ett visst stort mått av bekvämlighet. Jag kollade på några gamla foton och mindes tält-, husvagns- och stugcamping familjen ägnat sig åt under åren som gått. Håhå jaja. Numera är det hotell som gäller om jag ska åka bort (om jag inte är inneboende hos bekanta). Jag tycker jag är värd ett ”riktigt” boende, inga halvmesyrer.

Kläderna har också anpassats till att vara ledigare i passformen, speciellt under sommaren. (Hur ska jag någonsin få på mig ett par jeans igen? Även om de är i stretch?) Pumpsåldern är förbi, nu gäller ordentliga klackar – om jag alls ska ha klack. Jag är så förslappad i mitt modemedvetande att jag använder joggingskor eller tofflor till ALLT.*

På tal om mode, så borde jag gå igenom min garderob och rensa ut en del jag har där. Nu tänker jag främst på tröjor/ toppar med lång eller kort ärm. En del är verkligen både urtvättade, fläckade och fula, och har hamnat i kan-vara-bra-att-ha-limbot; den där högen med tröjor jag inte vill använda men ändå inte har hjärta att slänga.

Ellos har rea (surprise, surprise. lixom) och jag skulle kunna uppdatera mitt lager med baströjor rätt ordentligt, till ett rimligt pris. (För att inte tala om koftor/ cardigans… Vadå? Jag har ju bara drygt 20 stycken.) (Jag slutade alltså räkna vid 20.)

[tags]jordgubbar, glass, tantvarning, trimmade mopeder, resor, hotell, camping, kläder, skor, rea[/tags]

*)  Det kan ju förstås även bero på att mina fötter är både långa och breda, samt har hallux valgus-knölar, vilket gör det jättesvårt att hitta andra sorters skor än ovannämnda.