Allmänt, Foto, Katter

Skönt

Hård åska, med tillhörande spöregn, drog snabbt förbi igår kväll.* Sedan lugnade regnet ner sig, för att så småningom helt sluta. Det gjorde att morgonen idag var både dimmig, fuktig och väldoftande! Det blir så friskt i luften efter ett regn. Jag njöt och drog djupa andetag. 🙂

Att allt inomhus är mer eller mindre fuktigt, p g a min ovilja att stänga fönstren under våtvarma nätter och/eller åskväder, gör inget. Jag vill ha ännu svalare, så det får gärna blåsa mer. Luften står märkvärdigt stilla inomhus.

Gissa vem som hade tvätt, som inte hunnit bli torr, på torkvindan innan åskregnet? Nåja, nu blev tvätten ordentligt sköljd. Om den inte torkat till jul får jag bryta loss lakanen från linorna för att ta in dem och tina upp dem. *rycker på axlarna*

image

Jag fångade madamen på bild, precis när hon hånskrattade som värst… Bry er inte om den fototekniska kvaliteten, eller rättare sagt bristen på densamma, då det jämt är Någon som sätter fingeravtryck på linsen till min mobilkamera. *harkel* Det var frågan om snabba ryck, så den nödvändiga putsningen hanns inte med.

Madamen har tappat mycket päls i sommar. Hennes ståtliga krage är så uttunnad att den inte märks. Svansen är inte den ståtliga plym den brukar vara. Tack och lov, får jag väl säga, för annars hade hon nog aldrig klarat den här hettan. Jag kan också tala om precis var hon tappat all päls: på den ena av mattorna i vardagsrummet… Hennes favoritmatta för pälsvård. 🙄

Hon har bott utomhus i flera veckor, har bara kommit in för att äta och dricka någon gång emellanåt. Igår kom hon in efter regnet, torkade en stund, och gick sedan ut igen. I morse kom hon in, och verkade ha bestämt sig för att stanna inomhus några timmar. Hon trängde sig inte ut genom dörren när jag gick till jobbet, utan verkade söka en bra plats att vila på. Inomhus kan hon sova med båda ögonen stängda. 😉

UPDATE
Jag hann precis plocka in tvätten innan regnet kom, på kvällen!

[tags]åska, regn, tvätt, katter, pälsvård[/tags]

*) Jag hade förutsett detta och dragit ur alla kontakter som behövde dras ur. Både modemet och TV:n lever idag!