Allmänt, Foto

Sjukhusbesök

Offentlig konst

Jag steg upp tidigt (väckarklocka!) i morse, för att vara sällskapsdam (och eventuellt chaufför) åt A, som skulle på (bokat) läkarbesök i K tidigt på morgonen.

Under min väntan hann jag fika (ordentligt) i caféet, som – under över alla under – hade öppnat innan vi kom dit. Sedan var jag ut och ”luftade mig” en sväng, innan jag gick in och satte mig i den stora genomgångshallen.

Läste en bok i mobilen, men blev less och stängde av den. Började se mig omkring, där jag satt. Då såg jag plötsligt hur hallen var dekorerad. Det har jag aldrig sett förut, fast jag varit där många gånger! 😳 Pelarna har gröna ränder nästan ända upp till taket, där de bryter av och blir orangea.*

Detta, i kombination med de glest sittande brädor som gör taket randigt, är faktiskt ganska snyggt när man väl lägger märke till det. Jag har inte ens reflekterat över att det är någon annan färg än vit på pelarna, när jag tidigare susat igenom hallen, på väg mot någon avdelning.

[tags]sjukhus, väntan, pelare[/tags]

*) Jag tog ingen bild med hela pelare, då personer ständigt passerade mig (och pelarna) på väg till eller från ytterdörren. De ville nog inte vara med i min blogg.