Allmänt, Foto

Ljusa tider

Före

Före – med blixt

Här kommer ett par före/efter-bilder. Jag bestämde mig för att fixa till den öppna spisen. Jo, jag vet – det behöver rensas mer ovanpå spisen, men jag ville visa hur det blev.

Efter

Efter – utan blixt

Jag flyttade ner en av speglarna som golv i spisen, med ljuslyktor ovanpå. Stämningsfullt, men jag är inte helt nöjd än. Det blev bättre, men jag funderar på hur jag ska lösa det när Lilleman kommer. Nå, jag har en idé men vet inte om den är bra innan han varit hit, så jag ser om den funkar.

Spisen används inte längre* då den inte har något spjäll. Istället för att elda med ved åt kråkorna, har jag stoppat igen rökgången med en gammal kudde, och eldar bara ljus där istället.

Frågan är om jag istället skulle skaffa en LED-ljusslinga (de blir inte varma, har jag förstått) och lägga under några vedträn, för att få en ”riktig fuskbrasa”? Det sitter en elkontakt på väggen alldeles bredvid spisen, så det kanske skulle funka. Och ved har jag kvar i källaren, eftersom vi hade en panna som gick på el/ved/olja innan vi drog in fjärrvärme.

Jag får fundera på saken. Tills vidare duger det där.

[tags]ljus, speglar, öppen spis, fuskbrasa[/tags]

*) Vi eldade i spisen när juniorerna var små, mest för att grilla korv och för mys-pysets skull. Det blir bara varmt bredvid spisen, då värmen går rätt ut genom skorstenen, så eldandet dog snabbt ut. Det är säkert mer än 20 år sedan det eldats där, och gudarna vet vilka sprickor som hunnit uppstå i skorstenen sedan dess. Speciellt då vi gått över till fjärrvärme, så ingen av rökkanalerna – inte ens den från pannan – används.

2 kommentarer på “Ljusa tider”

  1. Den där typen av eldstäder ger ju egentligen inte någon värme alls. Tvärtom tror jag till och med de drar med sig lite värme ut. Men det ser väldigt mysigt ut med alla ljusen.

    1. Ja, visst blev det så! Att dessutom fördubbla dem med spegeln under blev extra effektfullt. 🙂

Kommentarer är stängda.