Allmänt, Katter

Evakuering

Efter de katastrofala översvämningarna, förutom den skogsbrand som härjat, kom jag att tänka på evakuering. Inte bara som att B fick ”fly” och landa hos mig i några dagar med ”nödpackning” för att vattnet stängdes av, utan en riktig evakuering.

Ifall jag fick veta att jag har en stund (en dag? timme? 10 minuter? 10 sekunder?) på mig att packa ihop det jag behöver, vill ha kvar och orkar bära med mig, och jag vet att det kanske aldrig går att återvända – vad skulle jag välja?

Mitt snabba jag säger:

  • dagliga mediciner
  • mobil (gärna inkl laddare)
  • handväska (där jag bl a förvarar plånbok m kontokort)
  • pass

Allt finns lätt tillgängligt på väg mot dörren. Mitt praktiska jag lägger till:

  • ett par ombyten (inkl jacka eller kofta)
  • gåvänliga skor

Detta förutsatt att jag har lite mera tid på mig, alltså inte typ att jag vaknar på natten och det brinner. Då vete tusan om jag skulle få med mig något alls.

Dessutom skulle jag se till att katterna var ute, för att de skulle ha en liten chans att klara sig.* Jag har ingen möjlighet att ta med dem vid en snabb evakuering (försök fånga en katt som inte vill vara i transportbur…) och ingenstans att förvara dem under färden. De är ju inte som hundar, att man kan ta ut dem i koppel för att rasta dem.

Fotoalbum, tavlor, smycken, minnessaker, elektronik (dator/TV) – det skulle jag inte slösa tid och ork på. Det är sådant jag tar med vid en flytt, inte vid en flykt. En del saker skulle jag sakna mer, annat mindre, och en del går att ersätta.

[tags]evakuering[/tags]

*) Jag VET att tamkatter oftast inte klarar sig ute i naturen, men jag inbillar mig att mina åtminstone skulle kunna ta någon fågel/råtta emellanåt så de inte svalt ihjäl direkt. Det gör de ju redan. (Tar råttor/fåglar, inte svälter.) (Beroende på vem man frågar.)