Allmänt, Foto, Katter

Fälttävlan

Vägran

-Jag VILL INTE hoppa här! sa hästen – och vände om.

Igår satt jag som klistrad framför TV:n hela dagen: fälttävlans terrängritt i Ryttar-VM!

För den som inte är insatt kan jag beskriva terrängritten i fälttävlan som hästsportens rallycross. Full galopp, backe upp och backe ner, fasta hinder – alltså faller inte hindret när hästen slår i, utan häst och/eller ryttare åker i backen – som är trixigt placerade. Hästarna ska hoppa uppåt och neråt, hinder står före, mitt i och efter vatten, i uppförs- eller nedförsbacke, eller i tvära kurvor. Mycket kan hända, och mycket händer. Det är ingen vanlig banhoppning, precis.

Tidigare, en gång när jag råkade se banhoppning på TV, har jag berättat att  jag såg en av mina plasthästar IRL. Den var inte med nu* men en annan av mina leksakshästar dök upp!?! Tyvärr missade jag namnet, men den såg ut precis som min Misty (som egentligen hette Grey Mist of Stardust) skulle ha gjort om hon varit en riktig häst! 😯 (Det är inte den hästen på bilden.)

image

Senare på kvällen hade vi tjejkväll i min säng, brudarna och jag. Det gällde för somliga (läs: den lilla fläckiga, a k a froppisen) att försöka vara så nära mig som möjligt. ”Lilla häxan Avundsjuka, smyger lömskt som häxor bruka…” 🙄

Synden straffar sig själv, för Lilla Ondblåsan fick flytta på sig flera gånger, typ under varje reklampaus. Jag hade nämligen ätit surströmming till middag, inklusive all rom jag kom över, och både fisken och rommen (speciellt rommen) är väldigt salt. Jag drack och drack och drack (vatten) under hela kvällen, vilket gjorde att jag fått springa på toa stup i kvarten mer eller mindre hela natten. Men det var gott! *yummy*

Jag måste göra en anteckning här, så det blir sökbart när jag börjar fundera på det: igår, lördag 30 aug 2014, tvättade jag lapptäcksöverkastet till min dubbelsäng. Det rymdes i tvättmaskinen och ingen av de femtielva sömmarna verkar ha gått upp. Jag körde 40 grader, vanlig tvätt – inte skontvätt – och full centrifugstyrka. Det torktumlades inte, utan hängdes på tork i torkrummet. OK, då vet jag hur jag gjorde nästa gång det är dags.

Idag kör jag vanligare tvättar, och slappar framför TV:n (så ovanligt 😉 ). Dessutom har jag – halleluja! – satt upp två tavlor, som länge väntat på att jag ska bära en hammare + två spikar uppför trappan. Ett sådant där litet semesterprojekt jag sparat till sista minuten. :mrgreen:

[tags]fälttävlan, tjejkväll, surströmming, sängöverkast, lapptäcke, semesterprojekt[/tags]

*) Det är helt olika hästar som tävlar i de olika ridsportgrenarna. En fälttävlanshäst måste verkligen vara allround, då den – förutom terrängritten – även ska klara av banhoppning och dressyr (men inte på samma dag). Termen ”fälttävlan” omfattar de tre grenarna. De hästar som tävlar i ”vanlig” banhoppning eller dressyr, tävlar endast i den grenen.