Allmänt, Foto

För en gångs skull

Kompostpåsar

Kompostpåsar

Plötsligt händer det…! När jag kom hem från jobbet hade de nya kompostpåsarna delats ut (mina låg slängda på gräset) – och de hade lyckats pricka in en dag då det INTE regnade!!! 🙂 Annars brukar jag få lägga förpackningen på tork några dagar, innan den stoppas in i skåpet.

Kaffemaskinen på jobbet *suck* bröt ihop lagom i slutet av eftermiddagsfikat igår. Den blev inte bättre av försöken att få igång den i morse, så nu är Den Stora Perkulatorn framplockad. Det innebär (förhoppningsvis) drickbart kaffe, åtminstone till morgonfikat.

Självklart är det en dag då jag är kaffemaskinist, förutom att min avdelning har köksveckan, så det blir väl en hel del spring till fikarummet idag för mig.* Jag har ringt efter service och hoppas det dyker upp någon som kan laga maskinen innan veckan är över.

Eftersom A – som annars sköter kaffemasken – är ledig, så fick jag ge mig in i en rundgrävning i hennes kontor för att kunna ringa efter service. Till slut hittade jag rätt pärm, men inget telefonnummer fanns där. Jo, det stod ett i slutet av det senaste utskrivna mailet; det mail som talade om att det numera är en annan firma som sköter servicen. Däremot stod det inte vilken firma eller något telefonnummer till dem… 🙄

Det tog några telefonsamtal men jag tror jag ringt rätt. Vi får väl se om någon service dyker upp. Tills dess har vi ju jätteperken. 😉

UPDATE
Jag lyckades med konststycket att koka helt odrickbart kaffe i jätteperken.Det blev alldeles för svagt. Skulle mäta på ett annat sätt till eftermiddagskaffet, men när jag kom ner till fikarummet var perken redan igång?!? Någon annan verkar ha offrat sig? Den är så långsam när den är fulladdad, att man måste starta den en hel timme innan kafferasten för att kaffet ska hinna bli klart, så vi får se hur det lyckas den här gången.

[tags]kompostpåsar, kaffemaskin, perkulator[/tags]

*) Som om det skulle vara ovanligt… He he.