Allmänt

Trött

Idag är jag trött. Det var så roligt i tidningsträsket att jag aldrig höll på att kunna somna. Till slut var jag tvungen att stänga av plattan och lägga undan den, för att sluta komma på att ”jag ska bara kolla en sak”… Mina ögon är både fyrkantiga och röda idag, men det är inte så stor skillnad mot hur de ser ut i vanliga fall. 😉

Nu är frågan: törs jag prova på böckerna från samma tjänst? Jag kommer ju att bli helt bortkopplad från omvärlden – men det har jag i och för sig alltid blivit medan jag läser. Och visst är det praktiskt att samla böcker i läsplattan istället för i bokhyllan!

Vi blir mer och mer bekanta med varandra, surfplattan och jag, men vissa saker kommer jag inte på hur jag ska göra. T ex att kopiera en webbadress (för att klistra in i ett mail eller dokument). När adressen är markerad vill jag högerklicka och kopiera, men det går ju inte?!? Eller är det så enkelt att det är för enkelt, att jag inte ens tänkt på att göra på det enklaste sättet? Nåja, jag kommer nog på det så småningom.

Jag har inte provat kameran än, som visserligen inte är någon kanonkamera, men duger gott att ta hastbilder med – till bloggen, t ex. Hör och häpna, jag har inte ens hunnit ladda ner bloggappen till plattan! Det kom en massa tidningar emellan… Och mina feeds har jag inte heller hunnit fixa! Eller Skype! *vinkar till tjocka släkten som Skypar* Snart ser ni min vink!*

Det fanns även en massa grejer jag behövde ändra i inställningarna, så som det alltid är när man skaffar någon ny elektronisk leksak. Den här leksaken ska jag bara använda hemma, så GPS-funktionen är inte så nödvändig att ha igång. Jag hittar nog mellan kylskåpet och soffan utan koordinater. :mrgreen:

Kycklinggrytan jag gjorde igår blev en nödlösning. Min handelslista till trots hade jag ändå glömt en del ingredienser (som jag trodde fanns hemma, så jag kollade aldrig) men den blev bra till slut. Jag brukar ju variera den lite grann (det var bara första gången jag följde receptet) så det blev ytterligare en variant den här gången. Det blev gott ändå; jag gillar ju kyckling! Dessutom blev det rester som jag tänker spara till middag, så slipper jag laga middag idag.

UPDATE
Nu har jag börjat läsa en bok på plattan! Under lunchen hann jag börja med det. Ja, jag hann äta också. 😉

[tags]surfplatta, Readly, tidningar, böcker, Skype, kycklinggryta[/tags]

*) Jag har haft Skype tidigare, men bara på mobilen. Och där ids jag inte slå på den. Har bara provat en gång – med B – att allt funkade, att vi såg och hörde varandra.

2 kommentarer på “Trött”

  1. Läser du också e-böcker på engelska? Fick i dag tipset om att ha Amazon Kidle som finns som app via Google Play. Och ha tillgång till alla böcker utan att behöva radera för utrymmesbrist. Men förutsätter att man handlar böckerna via Amazon.

    Kopiera: Brukar vara ungefär samma som i alla mobilversioner. Håll fingret tryckt på text. Då kommer det fram två pluppar (tror jag) som man kan dra åt två håll för att markera. Och i min Sony kommer det då fram en menyflik överst där man kan klicka på för att kopiera/klistra ut det som är markerat. För att klistra in håller man fingret still där texten ska in och då kommer en flik upp med Klistra in. Kommer faktiskt inte riktigt ihåg. Har Samsung på jobbet. Surfar med min Sony. Ringer med min iPhone. Och har en surfplatta som jag aldrig använder.

  2. Jag läser bara svenska (översatta) böcker, inte på engelska. Många förespråkar ju att man ska läsa på originalspråket, då saker kan gå förlorade i översättningen, men jag orkar inte.

    Ahhaaa! Jag förstod att det var FÖR enkelt att kopiera! Jag har helt enkelt varit för snabb, inte haft tid att hålla ner fingret så dialogrutan kommit upp. NU ser jag hur det funkar. Tack! 😳

Kommentarer är stängda.