Allmänt, Foto

Köksmästare

wpid-20131103_171738.jpg

Bild från ett av mina egna tidigare paltkok.

Jag var i akut behov av specialmaten som madamen äter. (OK; det var kanske hon som var i behov av den, men ni förstår hur jag menar.) Tog ledigt på eftermiddagen och blåste iväg ner till L, då specialmaten inte går att få tag i här.

Passade på att ta med en gammal handvevad gjutjärnskvarn att mala potatis med, plus en påse potatis. Jag hade kollat med J att han och lille J var hemma, för han skulle få lära sig att koka palt!*

Det gick bra! Paltarna blev goda trots en del småmissar (ju fler kockar…) och det finns kvar att steka till lunch idag. Nu blir ju jag utan stekt palt den här gången, men jag kan ju koka palt hemma vilken dag som helst. (Och nu kan J det också!)

[tags]kattmat, gjutjärnskvarn, palt[/tags]

*) B har inte palt som favoriträtt, så hon är inte intresserad av den kunskapen. Eftersom hon börjat plugga är J pappaledig, så jag visste att det går att få tag i honom under dagtid.

2 kommentarer på “Köksmästare”

    1. Jag börjar med att lära ut paltkokets hemligheter till stora J. Lilla J måste först lära sig att äta och uppskatta palt innan jag tar honom till spisen. 😉

Kommentarer är stängda.