Allmänt, Foto

Ändring

Almanackor

Årets modell av jobbalmanackor

Det är viktiga saker, det här med almanackor! Årets modell har en dag på varje sida och är i A5-format. Den blir alltså både stor och tung.*

Nu har jag försökt hitta en smidigare modell, och bestämde mig för en i samma storlek, men med en vecka på varje uppslag. Då finns det två olika modeller:

  1. veckodagar från vänster till höger (alltså höga smala staplar för varje datum) eller
  2. veckodagar uppifrån och ner (med längre, men färre, rader per dag)

Jag provar den andra varianten då jag tidigare försökt med den första – och tvingats inse att det blir så liten och hopträngd text, att jag inte kan läsa den, även om jag skrivit texten själv… 😳 Den almanackan blir i varje fall tunnare än den tjockis jag nu släpar med mig.

Tyvärr fanns den modell och storlek jag beställde inte med någon rolig pärm, men jag får väl köpa klistermärken och dekorera den själv. Det gjorde jag 2013, vill jag minnas.

wpid-20130110_235148.jpg

Ja, titta! Jag hade en bild på den! Om jag gräver igenom mina pysselsamlingar så har jag säkert kvar de smileysar som blev över, och jag hinner även köpa fler och roligare (läs: glittrigare) klistermärken innan det är nytt år.

2014 behövde inte dekoreras, den var dekorativ redan från början:

wpid-20131227_100055.jpg

Oj! 😯 Nu kom jag på att jag glömde kolla om det var gummisnodd på almanackan jag precis ändrat till!?! Nej, jag kan inte ändra mig igen. Nu får det vara nog. Jag utgår ifrån att det finns snodd på den. Och gör det inte det, får jag klara mig utan.

Återstår bara att någon gång sätta mig in i och börja använda någon sorts elektronisk kalender… Risken finns att jag måste göra det inom en mycket snar framtid, i alla fall jobbmässigt.** Jag vill inte känna mig som en bakåtsträvare, men jag gillar att ha en pappersalmanacka!

[tags]almanacka, kalender, veckouppslag, gummisnodd, dekoration[/tags]

*) OK, almanackan är kanske inte så jättetung, men tillsammans med allt annat ”nödvändigt” jag envisas med att bära runt i handväskan, så känner jag att om det går att spara vikt någonstans så är det där.

**) Och då får jag inte välja vilken kalender jag vill, utan det blir den som passar i jobbets system.

2 kommentarer på “Ändring”

  1. Oj, jag tog nog ett förhastat beslut som köpte almanacka igår bara för att den var ”billig”. Men den ska bara fungera privat. På jobbet styr outlook-kalendern. I år hade jag 2 privata pappersvarianter, det var en för mycket. Allt viktigt skriver jag ändå på en separat lista (eller flera) oftast i både pappersform i telefonen och i datorn… Tror det finns potential för effektivisering…

    1. Jag kör en ”jobb + privat” variant: bär den med mig för att skriva in/boka olika händelser så de inte krockar (allt för mycket). Det ska räcka med en enda almanacka, förutom de tjusiga som jag hänger på väggen – men de är ju bara för dekoration.

Kommentarer är stängda.