Allmänt, Foto

Kaffepengar

Kaffepengar

Vi har ett myntskrin i fikarummet, där vi kan växla kaffepengar vid behov. Jag växlar alltid en tjuga i stöten, för kronorna går alltid åt. (Kaffet kostar 1:- koppen.) Det är liksom ingen risk att jag dricker för lite kaffe någon arbetsdag. 😉

Det gjorde jag däremot under helgen. Morgonkaffet är heligt, det laddar jag i perken redan kvällen före – men sedan kan jag glömma bort att dricka mer kaffe under dagen?!? Jag känner att det är något som saknas, men kan inte komma på vad… 🙄

Det är inte lika illa som att glömma/ inte ha möjlighet att dricka tillräckligt mycket vatten.* Då blir jag först väldigt ”klibbig” på läpparna. Hur jag än slickar och/ eller smörjer, så fortsätter klibbigheten. Då vet jag att jag MÅSTE dricka vatten, annars drabbas jag av en hejdundrande huvudvärk dagen efter. Nästan som en baksmälla, men den beror på att jag druckit för lite – inte för mycket.

Idag har jag ”pensionerat” diademet, åtminstone tillfälligt. Det fick följa med till jobbet, men inte mer än så. Jag hittade en gammal favorithårklämma i skrivbordslådan och slängde upp håret med den. Har inte kollat mig i spegeln, men det mesta håret verkar hållas på plats. Äntligen! Jag har kämpat med utväxten länge.

Frågan jag nu ställs inför är om jag ska klippa lugg eller inte?

I-landsproblem deluxe. Jag borde skämmas. 😳

UPDATE
Friden varade inte länge. Håret var fortfarande lite fuktigt när jag satte i klämman, och allt var OK. Sedan tog jag ur den när håret torkat – och då började håret busa! Det ramlar slingor och tofsar åt alla håll, klämman gör ingen som helst nytta. Diademet är på plats igen. *suck*

[tags]kaffepengar, kaffebrist, vätskebrist, diadem, hårklämma, pannlugg[/tags]

*) Det kan inträffa t ex under en längre shoppingrunda, då jag promenerar runt i affärer utan vätskepaus.

2 kommentarer på “Kaffepengar”

  1. Ja det är lätt att glömma bort att dricka (och äta) när man shoppar! Men jag får inte baksmälla…

Kommentarer är stängda.