Allmänt, Foto

Inbjudan

Inbjudan

Jag fick en inbjudan till ett barndop häromdagen. Gulligt så det förslår! 😉 Det är väl ingen som missar att det är en flicka som ska döpas? Nu återstår ”bara” att anmäla mig och köpa doppresent.

Det fixar jag nog nästa fredag, då jag ska till L och serva bilen inför vintern. Det innebär att jag ska kolla B och J:s önskelistor från IKEA* och åka dit nu på lördag eller söndag, så jag har med mig önskemålen när jag kommer till stan. Om de har några önskemål, det är inte alltid vi är samkörda. Jag kan få höra önskemålen när jag är hemma igen. 🙄

Frostmorgon

Morgonens frost visar sig i morgonsolen. Skrapat bilrutor (efter en högst otillåten tomgångskörning – mer än 1 minut…) och blivit både kall och blöt om magen.**

Tänk om jag skulle lära mig att dra igen jackan innan jag börjar luta mig över bilen! Det är ju inte bara rutorna som är frostiga, utan hela bilen är täckt av den vita skiten. Ja, ja. Nu är jag torr och varm igen.

Jag kokade palt i lördags, och sparade palt att steka till igår. Det gjorde att jag föll i svår paltkoma ( = jag somnade) redan innan kl 18 och sedan sov jag till strax före 23… Det var den kvällen, det. 😳 Jag, som skulle göra så mycket!

Nåväl, smutstvätten har förflyttat sig en trappa nedåt. Ikväll får jag väl släpa ner den ytterligare en våning, och börja sortera upp den i högar drivor på golvet. Det finns nästan ingen torr tvätt att ta upp, då jag bara tvättat ”uddagrejer” senast – typ ett par jackor, sängöverkastet, etc.

Diskmasken behöver tömmas, precis som diskstället. I diskstället är de Stora Otympliga grejerna som använts till palten. Jag kokade inte mer än att den Stora Grytan räckte till, men ibland – beroende på hur många vi är – kokar jag i den Jättestora Grytan.***

[tags]barndop, frost, paltkoma, tvätt, disk, grytor[/tags]

*) Min egen önskelista ligger redo på soffbordet!

**) Bilen parkeras fortfarande utanför garaget, men nu börjar det vara dags att ställa in den på kvällarna. Om inte annat så sparar det tid och tålamod på morgnarna.

***) Det rör sig alltså om ungefär 10- och 20-litersgrytor. Palt ska kokas i stora mängder, det blir ändå lika mycket disk. 😉