Allmänt, Foto

Oväder

Snötäckt bil

Ja, det var ju det här med att köra in bilen i garaget…
Vilken dag som helst kommer det att ske, jag lovar!

Så här var vädret igår, när jag skulle till märkesverkstaden i L för att serva bilen inför vintern. Som tur var hade jag gott om tid, för det var inte roligt efter vägen. 🙁

Visst raljerar vi, här uppe i norr, över hur dåligt ”sörlänningarna” klarar vinterföret, men tro mig: det händer olyckor även här. Redan på morgonnyheterna hörde jag att en bil BLÅST av E4:an – och hamnat i vattnet 😯 – i det hemska ovädret. (Visserligen i ett beryktat ”blåshål”, men ändå.)

Resan gick bättre – men långsammare – än väntat. Trafiken flöt på i en lugn takt och det var inte en olycka i sikte. Värsta biten var innan jag nådde kusten. Det var som att köra i snor; dåligt plogat och inga plogkarmar eller dikeskanter som syntes. Allt var bara vitt, vitt, vitt. Det snöade vågrätt, men tack och lov var det blötsnö, så det var åtminstone ingen snörök.* Vid kusten regnade det istället, så där var inte mycket snö, bara slask.

När bilen var servad och klar, åkte jag till J, som är pappaledig. B var på skolan och lille J sov. Mormors lillgull, som alltid annars är en gladis, gillar inte att jag är där när han stiger upp efter sin middagslur. Han blir helt hysterisk, men när han får vara ifred med en förälder en stund, så piggnar han till och blir glad igen. Snacka om dåligt morgonhumör! :mrgreen:

Idag har jag vilat upp mig. Det mest ansträngande jag gjort var att åka till affären och försöka hitta något att äta. En hel affär full med mat, och jag hittar ingenting att äta?!? I-landsproblem så det smäller om det. Nå, jag handlade en del – inte bara snask och slisk – så jag kommer inte att svälta ihjäl under helgen.

[tags]snöstorm, snöslask, dåligt före, service[/tags]

*) Se där, något som var positivt med den färden!