Allmänt, Foto

Fågelmat

Fågelmat

Jag satte fram fågelmataren idag, då jag sett hungriga sparvar i björkarna flera dagar i rad. Självklart har inte en enda fågel varit i närheten av maten jag satte ut, men de kommer väl. Förhoppningsvis. 🙄 Annars kanske skatorna får sig ett skrovmål på äpplena jag bl a bjudit på.

Förra säsongen verkar upprepa sig. Jag köpte solrosfrön av samma tillverkare som alltid – men när jag öppnade en ny säck vägrade fågeleländena att äta dem?!? Någon föreslog att de kan tycka fröna är för ”svarta”, men jag ser ingen skillnad på andra omgångar frön jag köpt. Bortskämda små rackare… *muttrar* Nå, vi får se hur det går. Ekorren kanske tar sig dit och får sig ett skrovmål?

[tags]fågelmat, solrosfrön[/tags]

2 kommentarer på “Fågelmat”

  1. Här brukar de då äta svarta solrosfrön. Jag fyllde också på fågelmat idag eftersom de var och försökte äta i den tomma mataren. Egentligen borde jag gjort rent den först. Lite dåligt samvete där.

    1. Ja, jag vet inte om det är färgen, eftersom jag inte sett/märkt någon skillnad mot föregående inköp – men något är det ju?!? Eller också är de bara bortskämda. Kanske grannarna har godare frön, vad vet jag? 😉

Kommentarer är stängda.