Allmänt

Ren tur

Ibland har jag mer tur än jag förtjänar!

Som vanligt på måndagar, så veckohandlade jag igår. Det blev två inte allt för tunga kassar, så jag tvekade lite mellan att lämna vagnen i vagnsstallet vid ingången och bära dem till bilen eller att köra vagnen till bilen och lasta ur kassarna där. Jag tog det säkra före det osäkra och körde vagnen till bilen.*

När jag står där och lyfter kassarna, hör jag ett metalliskt klirr i vagnen. – Vad har nu fallit ur kassen? tänkte jag och undersökte saken, väl medveten om jag inte köpt något som skulle låta som metall mot metall om det föll ur…?

Där låg min brosch! 😯 Nålen hade gått upp och broschen släppte taget precis när jag lyfte kassarna in i bilen. (Jag använder broschen för att hålla ihop en kofta utan knappar.)

Vilken tur att jag tog vagnen till bilen, annars hade jag aldrig hört broschen falla! Nu är det inte något dyrt eller märkvärdigt smycke, men ändå. Jag hade saknat den – och den hade aldrig gått att hitta.

[tags]tur, brosch[/tags]

*) Självklart kör jag vagnen till vagnsstallet när jag lastat ur mina varor.