Allmänt

Halka

Milde molander, vad det är halt idag! 😯

Och det ändras snabbt! Bara mellan klockslaget jag gick på lunch och klockslaget jag kom tillbaka till jobbet, hann ”föret” ändras hur mycket som helst. Före lunch: lite halt på vissa ställen – efter lunch: snorhalt överallt. Regn på snö ger den effekten.

Det här är en sådan dag då jag blir irriterad på mig själv. Jag tänkte faktiskt ta med lunchburken till jobbet i morse, men bestämde mig för att jag skulle åka hem istället. Varför, ack, varför??? Jag fick parkera på tre olika ställen hemma på gården innan jag hittade en inte fullt lika hal fläck där jag kunde kliva ur bilen. Annars gled fötterna bara undan och jag tog mig inte ut. 😯

Jag blev godissugen på väg tillbaka till jobbet och tänkte springa in på Konsum för att köpa något smaskens. Innan jag klev ut ur bilen fick jag syn på en tjej som försökte ta sig in på affären. Hennes fötter sprattlade åt alla håll, men hon fällde sig inte. Jag insåg att det var alldeles för många meter våt is mellan mig och den sandade ytan framför affärens dörr, så godissuget gick över väldigt snabbt. 🙄

Ja, ja. Ta det lugnt i halkan, mina vänner!

UPDATE
Idag (torsdag) är det ÄNNU halkigare! Det var ett äventyr att ta sig till bilen i morse. Sandningen på min gård är under all kritik. Jag ska ta upp det med fastighetsägaren! 😉

[tags]halka[/tags]