Allmänt

Rättelser

Nu är det tredje gången jag rättar ett visst ärende. Det är inte jag som gjort fel (mer än första gången… 🙄 ) (även solen har sina fläckar) utan det är saker som ändrats under resans gång. Men nu ska det väl bli rätt?!? Det finns inget mer att ändra – hoppas jag.

Imorgon kommer – förhoppningsvis – den nya kaffemasken! Jag behöver nog en snabbkurs i hur/om den ska skötas, för A (som sköter vår nuvarande kaffemask) kommer att vara ledig en del mellandagar, och jag vikarierar då för henne. Om jag inte är ledig själv, förstås.

Jag har inte sökt ledigt i förväg under jul och nyår, utan jag får se hur det blir med a) vädret och b) gästerna. Det kan hända jag jobbar alla dagar, eller också kanske jag bara tar ledigt t ex en eftermiddag. Helgerna ger ju ändå rätt många lediga dagar, speciellt julen. Jobba hel måndag, halv tisdag och sedan ledig fem dagar. 😆

Mellandagsrean är ett skämt. Folk köar och trängs för att köpa saker som drastiskt prishöjts under julen, så de kan säljas till ”extrapris” efter jul. Affärerna sätter alltså de tidigare ordinarie priserna som extrapriser. Vilken tur jag inte behöver något! 😉

Vad jag brukar bunkra efter jul är mat. Julmaten är väldigt billig efter jul, så en skinka eller två att slänga i frysen gör inga stora hål i plånboken. Och jag firar inte nyår, annat än hemma med katterna, så någon nyårsmeny behöver inte dukas upp.

[tags]rättelser, kaffemaskin, ledigheter, mellandagsrea, julmat[/tags]