Allmänt, Foto

Helgen som gått

20141213_120551

I lördags kom jag på att madamens torrfoder (specialspecial, går inte att köpa här) höll på att ta slut. Hon får inte bli utan torrisar under jul- och nyårshelgerna, då det är massor av klämdagar och jag inte vet hur/om affären i K har öppet! 😯

Jag trotsade snöstormen och gav mig ut i ovädret. Ni ser väl snön som kletat fast i hjulhuset och lagt sig nedanför vindrutetorkarna? Det var en sorts snöblandat regn – ibland bara snö, ibland bara regn.

20141213_131206

Som av en händelse hade jag ringt och förvarnat kollat att syrran med tillbehör skulle vara hemma. Och, som av en händelse, var det anisbröd på gång! :mrgreen: B har beställt anisbröd till jul, och de skulle bakas precis när jag ringde. Självklart provsmakade jag några stycken för att kontrollera kvaliteten!

20141213_152930

Sedan blev jag bjuden på lunch/middag/mat* (korvsoppa, men inte sådan jag brukar göra själv) med efterrätt: nygräddad blåbärspaj, som vi åt med vaniljglass till. Det var chokladkross i glassen, men jag – som inte brukar gillar ”skräp” i glass – märkte inte av skräpet flisorna när det var havregryn i pajsmeten.

20141213_191426

När jag kom hem låg snön tjock på gården och bron. Där fick den ligga till nästa dag, då jag satte igång att skotta. Ja, jag sopade av bron sent på kvällen när jag var ute och rökte, men sedan fick resten vara.

20141214_114452

Jag trodde att de få kallgrader som smög sig in under natten skulle göra snön mindre blöt och aningen lättare att skotta. Tji fick jag. Den var kanske inte lika blöt, men den var tung. Därför gjorde jag bara en halvskottning, d v s jag lämnade inre delen av gården oskottad. Eventuella gäster stannar ändå alltid på yttre delen av gården, om det inte är någon av juniorerna. De kör ända fram mot garaget.

På sätt och vis var det tur att jag inte skottade allt. Idag (måndag) har det regnat hela dagen, och det innebär att alla skottade/upptrampade ytor är glashala nu igen… 🙄 Nu kunde jag åtminstone ta mig fram över den oskottade halvan av gården utan besvär.

Dagens middag får ni ingen bild på, men jag hade en skvätt köttfärssås kvar, som jag gjorde soppa av. Kokade lite potatis med en buljongtärning och rester av en påse ”djfr gröns”, rörde ner k-färssås och creme fraiche för ett sista uppkok – och så var det klart. Och gott. Och rester till imorgon.**

[tags]helgen, kattmat, snöstorm, slask, anisbröd, blåbärspaj, skotta snö, köttfärssoppa, rester[/tags]

*) Vi lever i olika tidszoner: syrran är morgonmänniska, men inte jag. För mig var det lunch, för henne middag. Tror jag.

**) Nej, det är inte overkill att göra rester av resterna. 😉 Bara man kyler maten snabbt och ordentligt går det bra.