Allmänt

Bak och fram

Det börjar vara dags för att blicka både 1) bakåt, över året som gått, samt 2) framåt, mot det år som kommer.

Jobbet

En snabb bakåtblick över arbetsåret som gått visar att det, åtminstone under den senare delen, bestått av stora förändringar.

 • Först blev D sjuk, och vi andra gnetade oss igenom sommaren med ett nödrop.
 • Hösten kom och vi fick M som vikarie – och så dog D. 🙁
 • I samma veva började vår chef E trappa ner inför pensionen, och hennes efterträdare S började trappa upp.
 • Som om inte det var tillräckligt, så bytte vi styrelse och fick två färska ordförande till priset av en.
 • En annan chef inom mitt område är utbytt, på gott och ont (mest gott, faktiskt).

Som läget är nu, verkar min arbetsplats stå inför fler stora förändringar under det kommande året (eller de närmaste åren), men inget är sagt eller gjort eller ändrat – än. Ovissheten är stor.

Så över till den roligare biten; att skåda in i framtiden! 😉

 • Tyvärr tappar jag min kära medarbetare B, eftersom projektet hon jobbat i tar slut.
 • Som ny partner-in-crime får jag istället E. Vi har tidigare samarbetat i mindre projekt med lyckat resultat.
 • Vi blir projektledare för att bl a styra upp en grupp mer eller mindre motvilliga medarbetare (motarbetare?) så vi alla arbetar mot samma mål. Jag har redan planer för hur vi ska göra! *ivrig*
 • En viss omstrukturering/ modernisering av själva byggnaden vi jobbar i är på gång, men vi vet inte riktigt när eller hur.
 • Under våren kommer jobbets nya webbsida att vara klar, som jag fortfarande är webbadmin för.

Privatlivet

Tja… Det har inte hänt så mycket. Mitt sociala liv är nästan helt utarmat, eftersom jag lagt mig till med den mycket dåliga ovanan att ”sova TV” hela kvällen, för att vakna och vara pigg lagom när alla andra går och lägger sig. Jag är inte i fas med omvärlden, helt enkelt.

Personligen har jag en liten medelålderskris just nu, men den går över när det nya året kommer igång och det blir ljusare ute. På det stora hela blir jag bara fetare och latare, en inte helt hälsosam kombination, som bara jag själv kan bryta mig ur. Det gäller bara att ta mig själv i kragen. ”Bara”. 🙄

Familjen är min stora glädje – och vi ska bli fler…! 🙂 B väntar smått igen, och gör mig till mormor en andra gång i maj! 😆 Jag är så stolt över mina juniorer, som visat sig bli underbara vuxna, när väl tonåren och de första åren som ”ung vuxen” vimsat förbi. Tyvärr säger jag det inte till dem så ofta som jag borde, men får väl göra det när vi nu samlas allihopa under julen.

Nyårslöften brukar jag inte ge, men jag har planer på att ägna mig mer åt sådant jag tycker om och lägga mindre tid på oväsentligheter. Jag kan t ex använda mina överskjutande semesterdagar (de jag inte gör av med under sommarsemestern) för att ta en vardag ledigt per månad. Baraföratt. Vi får väl se. Det är – som sagt – inte ett nyårslöfte, utan bara en fundering.

På tal om sådant jag gillar att göra, så har jag kommit igång ordentligt med bokläsandet igen! Bokmalen är tillbaka! 😉 Numera är det enbart e-böcker som gäller – t o m ljudböckerna får stå tillbaka lite. Jag har en ljudbok jag hållit på med länge och en annan jag inte ens börjat med, men lånar (från bibblo) eller köper nya e-böcker till surfplattan hela tiden istället. Jag kommer sällan ihåg att ta med en ljudbok i bilen, oftast inte förrän jag kört så långt att jag inte ids vända. 😉

Det har säkert hänt en massa roliga, och mindre roliga, saker under året som gått, men jag ids inte läsa bloggen bakåt i tiden, utan tar bara upp sådant jag minns just nu. Det som har varit har farit, oavsett om det var bra eller dåliga saker som hände. Snart har vi ett nytt år, som jag kan fylla med nya äventyr/ knasigheter/ misstag/ blogginlägg. :mrgreen:

[tags]bakåtblick, framåtblick, årsskifte[/tags]

4 kommentarer på “Bak och fram”

 1. Hälsa – både A, och B! Ja, härligt är det verkligen med tonåringar! Men ibland lyckas man ju att muta dem…

 2. God Jul och Gott Nytt År så småningom. Jovisst är det mycket man behöver ta tag i. När det gäller vikt har jag samma problem som du, men har konstaterat att jag börjar vara i en ålder då det blir allt farligare. Dvs över 50. Jag har faktiskt börjat ta tag i det hela och har än så länge tappat 7 kg. Använder mig av viktväktarnas app – utan att gå på möten- grupptryck har en omvänd effekt på mig – och kan faktiskt rekommendera den. Ifall du skulle känna att du hamnat på rätt ställe i sinnet. För det måste man, motivationen måste bara finnas där. Oavsett så lycka till med det nya året!

  1. God Jul och Gott Nytt År till dig också!
   Lugnet har lagt sig, katterna har vågat fram från sina gömställen, leksakerna är undanplockade. Och det blev så tyst och stilla. Nästan…tomt? *lite snopen*
   Nåja, snart är han tillbaka igen, han som håller full fart hela dagarna! 😉

Kommentarer är stängda.