Allmänt, Foto

Småfix

20150105_173013

Jag fick en blomma av min svägerska E runt nyår/ trettondagen (minns faktiskt inte exakt vilken helg det var) och den lever fortfarande! Visserligen med nöd och näppe – igår var jag säker på att den aldrig skulle hämta sig igen – men om vi säger som så: det händer att jag vattnar den. Ibland. 😉

20150110_085709

På tal om händer… Jag har ett par gamla slitna handskar jag använder för utomhussysslor här hemma. På den ena har skinnet gått sönder ordentligt på pekfingret, men fodret är helt. Lite irriterande, bara, att stoppa in fodret hela tiden. Idag bestämde jag mig för att göra något åt saken.

20150110_085927

Ni vet hur man säger: det som inte går att laga med silvertejp, är inte värt att laga… Jag har provböjt fingret och lyckades pricka in leden precis, så nu kan jag fortsätta att skotta snö med de här handskarna.

OK, jag kanske inte skottar så mycket själv. Igår hade favoritgrannen kört min gård med snöslungan, och sedan kom A och tog bort plogkarmen – men jag skottade både bron och balkongen. Det var 40 cm snö på balkongen, jag tog mig nästan inte ut! 😯

Jag glömmer jämt att sopa balkongen. Måste köpa en till kvast, så jag slipper springa uppför och nedför trappan med den enda kvast jag har. Det är bara på skärtorsdagen jag flyger med den. Tättbebyggt område, förstår ni. :mrgreen:

Jag har inga egentliga planer för dagen, men tänkte fortsätta med The Neverending Story, a k a Tvätten. Om jag inte hade tillräckligt med torr tvätt att vika sedan tidigare, så har jag nu en till omgång i torkrummet som väntar på att tas upp. Dessutom har jag massor av otvättade handdukar och annat som inte rymdes i torken förra gången jag tvättade, så det är bara att sätta igång. *djup suck*

Egentligen skulle jag vilja åka en sväng till… Tja, vartsomhelst. IKEA? Syrran? Lille J? Men med tanke på min torftiga ekonomi efter jul, lär det inte bli någon resa åt något håll. Det är inte julklapparna som kostat, det är julmaten. 😳 Nästa år ska jag börja bunkra även julmat i förväg, tror jag – inte bara julklappar. (Klapparna var klara i november.)

Den här helgen kan jag förstås shoppa online. 😉 Någon e-bok, kanske? Nä, då får jag absolut inget vettigt gjort. Jag ska inte ens tänka tanken. Inte förrän tvätten är klar. (Men OJ vad det kliar i fingrarna!)

[tags]blomma, handskar, silvertejp, tvätt, shopping[/tags]