Allmänt, Foto

Trist

20150218_074111Åhhh, titta – semlor igår, bakelser idag!

Jag försökte skynda mig till jobbet i morse för att vara först till fikarummet. Det kunde ju finnas någon semla kvar… 😉 Tyvärr gjorde det inte det. Strykande åtgång på de där bakverken, måste jag säga.

När jag var och handlade, med planer att köpa bl a semlor, gapade semmeldisken* tom. Gissa om jag blev snopen? Jag får försöka idag istället, för semlor i hemmets lugna vrå** är ett måste. Allt annat jag skulle handla gick att få tag i, det var bara semlorna som uteblev.

Från det ena till det andra: jag saknar ljudbok. Den jag tidigare lyssnat på har tagit slut och jag kan inte bestämma mig för vilken bok jag nu ska lyssna på. Ett gravt i-landsproblem, jag vet, men ett bra sällskap i bilen/när jag lagar mat/när som helst när jag inte har tid att läsa med ögonen.

Dessutom känner jag hur det börjar rycka i shoppingtarmen… Dels är det rea på vintersortimentet, dels börjar vårmodet komma fram. OK, jag VET att det är fel att tänka på vårmode redan nu – snön ligger djup och det kan fortfarande bli flera veckor med -25 grader – men jag vill shoppa.

Hör och häpna! Jag höll mig vaken hela kvällen igår! Inte en enda tupplur, varken före eller efter (eller under…) mina favoritprogram – inte ens under reklamen! 😯 Jag drack heller inget kaffe på kvällen, för det hjälper inte mot sömnighet. Jag slocknar ändå.***

[tags]semlor, ljudbok, shopping, piggare[/tags]

*) Affärerna ställer fram speciella semmeldiskar, för att få plats med det vanliga fikat i den ordinarie fikadisken.

**) Om jag räknar bort de två gräddtjuvarna, som skrikande klättrar uppför mig så fort jag greppar en semla, så är hemmets semmelvrå lugn.

***) Däremot får kaffe på kvällen en försenad uppiggande effekt: jag somnar tidigt, men vaknar och är jättepigg, utan att kunna somna om, framåt halvtresnåret. Inte så kul.