Allmänt, Foto

Lite otur i turen

20150315_065607
Mormors gulleplutt, inte helt i form.

Jag har fått vara lycklig mormor hela helgen! B och lille J kom och hälsade på, då det var så länge sedan de varit hit. Inte sedan jul, faktiskt, då den ena sjukdomen avlöst den andra för lille J. Han har varit förkyld (oräkneliga gånger), haft ögon- respektive öroninflammation, magsjukor, utslag, febertoppar – ja, det ena har avlöst det andra. Men nu var han frisk!

Han var frisk ända till 6 i morse. Då fick han magsjuka och kräktes ner hela dubbelsängen (dit B lyft honom för att han stod i spjälsängen och vrålade)… Sedan har jag fått skura hall och skinnsoffa också innan de åkte hem. Han har varit pigg mellan kräkningarna, men var både trött och hungrig innan de åkte hem. Stackars liten!

Det är så kul att se hur mycket han ändras mellan gångerna jag ser honom. Nu hade han pippi på att – med stor inlevelse – slänga sin gaffel på golvet och säga: -Åååhhh, nej! 😆 Angående gaffeln, så tar han mat med handen och lägger på gaffeln, för att sedan försöka få in gaffeln med mat i munnen. Det blir nog folk av honom också, så småningom. 😉

B har upptäckt tjusningen med att inte behöva vakta honom varje tusendels sekund, att det går att vända ryggen till för ett ögonblick utan att han stoppar allt han ser i munnen. Tvärtom är han väldigt förståndig och t ex går inte i vindstrappan eller öppnar ytterdörren. Nu har han lärt sig öppna mina kökslådor (de är tröga att dra ut) och hittar spännande saker där. Han kan räkna (med lite hjälp) till tio, och hans favoritsiffra verkar vara åtta. 😉

Vädret under helgen har varit fantastiskt: sol, sol och mera sol. Mer idag än igår, men då lille J var hängig av magsjukan fick han vara inne idag. Igår var A och B och lille J till vår vintersportanläggning, där det finns en grillkåta förutom skid- och pulkbackar, så de lekte och grillade ett par timmar.

[tags]mormor, barnbarn, magsjuka[/tags]

2 kommentarer på “Lite otur i turen”

  1. Härligt med barnbarn! Vi har en hel drös. Men dessa sjukdomar kan man bli mer än trött på. Särskilt när dom flyttar över till mig!! 😀 Hoppas inte du blir kräksjuk!

    1. Nu ska jag inte säga för mycket, då står jag plötsligt dubbelvikt över toastolen, men jag brukar inte bli magsjuk. *peppar peppar*

Kommentarer är stängda.