Allmänt, Foto

Ny vecka

frostbil

Inte fasen hjälper det att det nästan känns som vår när solen är framme. Bilen är ändå täckt av frost på morgonen, då jag glömt sätta i värmaren. Eller glömt och glömt – det var så halt på gården, så jag iddes inte försöka ta mig till bilen igår bara för värmarens skull. Nå, frosten gick fort att skrapa bort ändå.

Ny vecka att ta itu med! Dagarna går snabbare och snabbare nu, tycker jag. Snart får vi ställa om klockan igen, och sedan är det inte långt till sommaren. Mitt främsta önskemål just nu är att isen (på marken) ska tina bort, då det är antingen spegelblank is eller knaggligt stenhårda iskanter överallt. Helt omöjligt att ta sig fram till fots på ett vettigt sätt.

Veckans meny blir nog en hel del rester, alternativt fil/te och smörgås. Jag orkar inte fundera på vad jag ska äta utan tar dagen som den kommer. Imorgon, t ex, blir det middag med facket. Annars har jag diverse blivande maträtter hemma i kylen, plus en massa färsk frukt och grönsaker som jag köpte då lille J skulle komma. Allt har inte använts, så jag har en hel del nyttigheter kvar att äta själv.

[tags]vårsol, frost, isigt, mat[/tags]

2 kommentarer på “Ny vecka”

  1. Här har isen släppt sitt grepp för länge sen, men det frostar till sig på morgnarna. Men jag ropar inte hej. Snart drösar det nog ner en hög med snö. När man minst anar det.

    1. Det är det jobbigaste med våren: halkan som inte vill släppa taget. Annars är det fina dagar – och myggfritt! 😉

Kommentarer är stängda.