Allmänt, Foto

Presenter

20150314_091922

Jag hade med mig presenter igår när jag skulle till syrran. Hon råkar ju vara gift med min favoritkarl 😉 (lång historia) så jag tog med presenter åt honom: en försenad julklapp och en för tidig födelsedagspresent – två kassar fyllda med kassar… 😆

Gårdagens egentliga ärende till K var att jag skulle till en dietist (remitterad av farbror doktorn). Dagen började inte bra, för Snigelskalet måste ha hamnat i en annan tidszon och plötsligt installerat sommartid. Jag hade sååå gott om tid på morgonen – och plötsligt var en timme borta! 😯

Kastade mig i bilen och hann precis i tid till sjukhuset. Tant dietisten var väldigt avspänd och inte alls fördömande, som andra dietister jag träffat (under mina år med M, som var diabetiker och fick träffa dietister då och då). Jag får äta vad jag vill, i rimliga mängder, och ordet ”inte” får inte användas i kostsammanhang. 🙂

Nu har jag tre beteenden att förändra tills vi ses igen, om ett halvår:

  1. Äta mer grönsaker (behöver inte vara färska, djfr är helt OK)
  2. Ta mindre portioner (alternativt använda mindre tallrik)
  3. Tugga maten ordentligt (äta långsammare)

Det låter inte så illa, eller hur? Jag behöver inte börja jogga fem km/dag eller sikta på ett marathon, medan jag späker min kropp med ett salladshuvud om dagen, utan det är tre helt rimliga förändringar som jag lätt kan klara av utan större ansträngning.

Jag siktar inte på någon större viktnedgång, till att börja med, utan ska försöka nöta in de ändrade vanorna först och främst. Då sköter sig nog resten av sig själv.

[tags]presenter, dietist, förändringar[/tags]

2 kommentarer på “Presenter”

  1. Jag tycker det är en bra metod. Att ändra en sak i taget. Och det sägs att det tar tre veckor att skapa en ny vana så det är väl bara att vänta och se 🙂

    1. Det är ju så enkla saker att åtgärda!
      Jag behöver bara lite pepp och motivation för att hålla mig på rätt spår. (Och visst hade jag kunnat göra förändringar själv, utan dietist, men nu har jag någon som kollar/peppar mig.)

Kommentarer är stängda.