Allmänt

Oplanerat

Det här med dagens outfit går inte alltid så bra…

Var glad att jag inte visar alla kombinationer jag lyckas få ihop på bild – den jag har idag, t ex. Den är ett ihoprafs av de kläder som låg närmast till hands (och var rena) när jag hade bråttom till jobbet. För att ni ska förstå varför ni inte får ett visuellt smakprov, kan jag berätta att jag undviker att titta mig i spegeln när jag går förbi. Jodå, SÅ illa är det.

Vissa saker planerar jag, andra gör jag helt oplanerat.

Det är inget fel att ha viss framförhållning och någon slags grundplan, t ex nu när påsken närmar sig. Inte för att jag väntar (eller kräver) besök, utan för maten. Ska jag bunkra diverse ingredienser/maträtter eller inte? Det är viss skillnad att köpa mat åt 1 eller 5 personer.* Om inte annat, så när man ska leka tetris i kylen med matvarorna.

Jag vet inte hur jag ska göra med godiset.

I vanliga fall laddar jag upp med godis åt eventuella påskgummor, men jag vet förstås inte om det dyker upp någon/några i år. Problemet är att om ingen påskgumma kommer på skärtorsdagen, så vet jag att jag kommer att trycka i mig allt godis själv. Godis överlever inte natten i Snigelskalet. Långfredagens morgon finns inga spår efter några sötsaker…

[tags]planer, påsk, mat, godis[/tags]

*) Och om jag handlar bara åt mig själv kan jag köpa de riktigt dyra godsakerna i matväg, som mina barbarer barn inte uppskattar. 😉

4 kommentarer på “Oplanerat”

  1. Köp konserver! Dom går bra att spara om ingen kommer. Sen kan du alltid köpa äckligt godis som du bara absolut inte vill ha själv. Ska jag nog göra själv också när jag tänker efter 😀

    1. Det där med maten är ett gissel, men jag gör någon sorts akutplanering. Köper mer av vissa saker, mindre av andra. Sen får jag se hur mycket som går åt.

  2. Vi har turen att vara borta på skärtorsdagen. Så vi behöver inte stödäta upp godiset för att det inte alla bli för gammalt.

    1. Jag kan ju alltid köpa sånt godis jag inte gilllar. Problemet är bara att det är ingen annan som gillar det heller. Jag vill ju inte att påskkärringarna ska komma och hämnas till halloween. 😉

Kommentarer är stängda.