Allmänt, Foto

Nattvak

Jag gjorde som jag brukar; såg ESC med svägerskan i lördags, medan vi smällde i oss ost & kex. Eftersom röstningen snabbt visade att Sverige, Ryssland och Italien blev tre-i-topp, och Ryssland började dra ifrån, bestämde jag mig för att åka hem innan jag somnade. Gick ut, konstaterade att det lagt frost(!) på bilrutorna, startade bilen och tog mig en rök medan jag väntade på att få en glugg i frosttäcket på framrutan.

Skuttade in i bilen och hamnade i ett dilemma: lyssna på slutet av röstningen eller på min ljudbok, som jag kommit in så bra i under dagens tidigare irrfärder med bilen? Jag slog igång radion och blev överraskad… Var det här samma röstning jag lämnat en stund tidigare?!?

150526-nattljus

Nåja, startade hemåt men kom på att jag skulle visa vilka ljusa nätter vi har så här års. Stannade på vägkanten och klämde in en bild i kameran med klockan (0:42), radion (4. SR P4) och temperaturen (0). Vad som inte syns på bilden är de två renarna som lugnt promenerade över vägen framför bilen medan jag försökte få igång kameran… Norrland i ett nötskal: ljusa nätter, kyla och renar. 😉

Men, vänta: det kommer mera!

150526-snöfall

De irrfärder jag gjort under dagen, som jag nämnde tidigare, var till K, för att hälsa på hos syrran. K är ”hemma” och jag ville hinna träffa henne innan hon åkte tillbaka till USA igen. Det ösregnade medan jag körde dit, men förvåningen var total för oss allihopa när regnet slog om till snö!?! Stooora lappvantar dråsade ner från himlen, så det var i o f s inte konstigt att det blev kallt under natten.

OK, nu har ni fått nog av Norrland för den här gången.

Vill ni se något gulligt? Något riktigt, riktigt gulligt? Något som ni aldrig sett förut? OK:

150526-babybild

Så här söt var jag när jag var riktigt ung! Den virkade(?) klänningen finns inte kvar, jag har för mig att den fick ett hårt liv som dockklänning några år senare… 😉

[tags]ESC, melodifestival, Norrland, snö, regn, kyla, renar, ljusa nätter, irrfärder, baby[/tags]

2 kommentarer på “Nattvak”

Kommentarer är stängda.