Allmänt

Avsked

Det blev ett lite bitterljuvt moment idag, när en av våra kunder kom in med ärenden som skulle ordnas inför flytten till… Spanien! Det känns lite konstigt att veta att, nu är det sista gången jag ser den personen. (Och, jaaa, visst är jag avundsjuk! Jag vill också flytta till Spanien! Om det bara inte var så varmt där, förstås. 🙄 )

Nåväl, jag önskade familjen lycka till, och tänkte på hur många jag mött för sista gången –  utan att veta att det skulle bli sista gången. Inte bara de som dött, utan även de jag mött tidigare i livet. Klasskompisar som jag inte sett sedan vi gått ut skolan, gamla bekanta som flyttat – vi som slutat höra av oss till varandra, av olika orsaker.

En del har jag inget gemensamt med, annat än att vi råkat gå i samma klass eller jobbat på samma ställe. Andra har ändrats under årens lopp – eller är det jag som ändrats? Vi har fått olika prioriteringar och intressen, jämfört med förr. Somliga saknar jag, andra minns jag inte (knappt, i alla fall).

Jag har nog inte själv gjort några större intryck på mina klasskamrater. Vi har haft en klassträff för en del år sedan, men det blir nog ingen mer. Den första träffen ordnade tjejerna, så det var killarnas tur att ordna nästa. Vi väntar fortfarande… 😉

[tags]avsked, flytt, Spanien, sista gången, hålla kontakten, förändringar, klassträff[/tags]

2 kommentarer på “Avsked”

  1. Ja, det kanske är bra att man inte alltid vet att man inte kommer att träffas igen…men visst finns det dem man av olika anledningar tappat kontakten med och kanske sörjer lite grann.

    1. Det finns alltid något mer man vill säga åt eller göra med personen i fråga, men oftast har man inte chansen. Nu fick jag i alla fall tillfälle att önska dem lycka till!

Kommentarer är stängda.