Allmänt, Foto

Enkelt

Tänk vad livet skulle vara enkelt om allt bara var svart eller vitt. Inga gråzoner däremellan. 🙄

Här är läge att kräka ur mig ett inlägg om alltings inbyggda jävlighet, men jag behärskar mig. Jag skulle bara låta gnällig, och det är ändå inget jag kan göra åt sakernas tillstånd.

På tal om gråzoner så matchar vädret mitt humör. Lika grått och mulet och bedrövligt. Ja, inte bedrövligt för mig som jobbar, men för de stackare som har semester. Det skulle inte skada med några soldagar; det behöver inte bli tropisk värme.

Visst har rötmånaden börjat? Den brukar väl köra igång i slutet av juli och hålla på till slutet av augusti? Det var hög luftfuktighet igår kväll, trots att det inte regnade, men det har det i och för sig varit hela sommaren. Varje kväll har gruset på gården blivit vått, förutom under bilen, även om det varit uppehåll i regnet.

En positiv sak med gråvädret är att man slipper vattna ute! Nu spelar det inte så stor roll för mig, som inte har planterat någonting alls i år, men för andra. Lite negativt är förstås att växtsäsongen blir försenad när det inte är någon sol att tala om. Både bär av olika slag och potatis hörs vara minst två veckor sena att mogna.

Vad som trivs i fukten är mygg! Det är enormt mycket mygg vissa kvällar, och då bor jag ändå i ett relativt myggfritt område. Dessutom har jag fått en geting som sällskap flera gånger under mina rökpauser på bron. Helt plötsligt sitter den på ärmen/axeln, utan att göra något väsen av sig. Jag tror den bor i vindspelet* och ramlar ner då och då – det är den enda förklaringen jag kan komma på just nu.

wpid-20140907_101414.jpg

[tags]svart, vitt, grått, rötmånad, mygg[/tags]

*) Varje sommar hänger jag ut min fasadflagga, tillsammans med vindspelet i bambu, precis ovanför broräcket jag använder som armstöd när jag röker.