Allmänt

Omvänd

Något har hänt. Jag har tappat all shoppinglust.

Funderar lite smått på IKEA, men – äh, jag har ju allt jag behöver. Lite nya dricksglas, kanske? Nääeeh, jag klarar mig med de jag har. Men Ellosrean, då? Halva reapriset! Äsch, där fanns inget jag var intresserad av. Smycken? Diamantringen? Nä, jag har så många smycken ändå.*

Handlade mat igår. Tittade bara förstrött på fikahyllan, svepte förbi lösgodiset och missade både godis- och chipshyllorna SAMT glassdisken. Jisses! Ni förstår väl att jag blir orolig? 😉

Det kan förstås bero på att jag väntar in en rörmokarräkning. Rörkrökaren hade varit förbi igår och gjort det jag beställt. Nu rinner slaskvattnet snabbt, och det har slutat klucka i ledningarna! Det är ”bara” kvar att städa upp i källaren… I både källarhallen och tvättstugan måste jag a) röja bort saker och b) skura ordentligt.**

Gårdagens middag blev synnerligen lyckad! Ett till recept kan ni få, den här gången på min variant av mac’n’cheese:

1 påse (500 g) pasta
1 liten påse (600 g?) djfr grönsaker, valfri sort
vatten & salt

en rejäl klick smör
ett par msk vetemjöl
1 liter mjölk
salt & peppar (& ev andra kryddor du vill ha)
ca 2 dl riven ost, valfri sort

2 pkt bacontärningar

Ugn 200 grader

Koka pastan i saltat vatten 5 min. Ta av från plattan. Häll i grönsakerna, rör om, och låt stå ytterligare 5 min innan du häller av vattnet. Häll pasta och grönsaker i en ordentligt stor smord ugnsform. (Eller två mindre formar, om du inte har en stor.)

Smält smöret. Rör ner mjölet tills allt är klimpfritt. Späd ut med mjölken, skvättvis, och låt såsen tjockna mellan gångerna du skvätter i mjölk. (Vispa/rör om under tiden, så det inte fastnar i botten!) Ta av från plattan. Salta och peppra. Rör sist ner osten och låt den smälta.

Häll såsen över pastablandningen. Strö över bacontärningar. Grädda ca 20 min i ugnen.

OBS Det här blir en rejäl laddning, med matburkar för flera dagar!

[tags]shopping, tappat lusten, rörmokare, altan, makaronlåda, mac’n’cheese[/tags]

*) Visserligen inget med diamanter, men billigt krafs glittrar också – och är billigare att byta ut när jag ledsnat.

**) Nu får jag bakslag för att jag inte städade och röjde upp i källaren innan marknaden, som jag hade tänkt. Det hade varit tusen gånger enklare att kunna skura direkt, utan att behöva ta hand om allt gammalt skrot som samlats under årens lopp. Men – jag har gott om sopsäckar och en helt oplanerad helg framför mig!