Allmänt, Foto

Trevligt

150805-uteplats-baksida-jobb

Vi har en liten uteplats på baksidan av jobbet. Tyvärr ligger den oftast i skugga, men det är grönt och lummigt där – i alla fall under en sådan här sommar… Jag sitter inte ofta där, då rökrutan är på ett helt annat ställe, men det finns ett bord och ett par bänkar om man vill sitta och fika utomhus.

150805-utsikt-baksida-jobb

Därifrån har vi utsikt ner mot älven, där vattnet står ovanligt högt i år. Det myckna regnandet har gjort att de långgrunda stränder jag använder mig av som ”vattenmätare” inte alls har synts till. Nu är vattnet visst ännu högre än vanligt, då vattnet från fjällen söker sig nedåt kusten.

Jag fick förresten goda nyheter för en liten stund sedan: jag behöver inte söka bygglov eller ens göra bygganmälan för altantaket, då altanen är så liten som den är! 🙂 Jag ser fram emot att få tak över den, eftersom jag inbillar mig att altanen kommer att användas mer då. Den som lever får se.*

[tags]uteplats, högvatten, altan[/tags]

*) Jag har redan börjat drömma våta drömmar om en loungegrupp med divansoffa, men inser att en sådan tar alldeles för stor plats. Men en soffa/ bänk/ säng, stor nog att ligga ner på, skulle inte vara helt fel. Och så plats för matgruppen jag redan har, förstås. 😉

2 kommentarer på “Trevligt”

  1. Vi har inte tak över vår veranda, men vi satte upp en markis istället och jag tycker allt vi använder den mer när vi kan sitta där även när det regnar

    1. Ja, jag föreställer mig att det blir så med min altan också. Som det är nu, så blir det för hett där när solen ligger på, och inget skydd för regnet.

Kommentarer är stängda.