Allmänt

Tänk till

Jag är lite småpurken idag. Somliga tänker inte till innan de yttrar sig om sådant de absolut inte ska bry sig om. *hmpf*

Dagens stora fråga är: ringa och beställa en sopcontainer att ställa på gården, eller inte? Jag har massor som ska rensas ut från källaren när jag ändå är igång, men det mesta går även att packa i säckar och köra bort i omgångar. Numera får man ju inte slänga allt i en och samma container, som man gjorde förr, utan allt ska sorteras. Då kanske det inte blir så mycket brännbart?*

Det som sorteras ur från källaren kan jag köra bort redan under helgen (det mesta i alla fall) för det lär bli en massa tomma tvättmedelspaket och dito sköljmedelsflaskor som rensas ut från tvättstugan. Sådant slänger jag på återvinningsstationen i närheten, dit jag brukar köra mina köksrensningar. 😉 Plast- och kartongförpackningar är likadana, oavsett om de kommer från köket eller tvättstugan.

Resten av skrotet får jag lasta i bilen och köra till Återvinningscentralen allt eftersom; ett par säckar då och ett par kartonger då. Dit kan jag även skicka sådant som går att sälja vidare – saker vi vuxit ur eller ledsnat på, men som ändå är hela.

[tags]städa, rensa, slänga[/tags]

*) Fast allt går ju att bränna, bara man har tillräckligt hett… *harkel*