Allmänt, Foto

Sommarbild

150808-jordgubbar

Jag gör väl som så många andra; publicerar en Riktig Sommarbild. Låt vara att Någon 🙄 satt ett fingeravtryck på linsen på mobilkameran – jordgubbarna ser härliga ut i alla fall, eller hur? 😉

Eftersom jag skulle städa källaren under (hela) helgen, hittade jag förstås på en massa annat istället… I lördags var det byafest med mat & hantverk i en by någon mil bort, och jag kände att dit måste jag åka… Där köpte jag – förutom det obligatoriska fikat – färska jordgubbar till mellanmål.

Jag hann faktiskt äta dem utomhus i solskenet, innan åskan drog in. Och HUR det åskade! Numera är jag en TV-box fattigare, för A kom ihåg att dra ur alla kontakter* nere, men vi glömde båda att det finns elektronik uppe i sovrummet också. 🙁 Ja, ja. Shit happens.

Här kom det ändå bara regn, men i S (där jag köpte jordgubbarna) kom det hagel, stora som isbitar man har i drinkar! Ett träd välte visst över vägen dit också, så det var ordentligt kaos redan tidigt under lördagskvällen! 😯

Under söndagen försökte jag hålla mig undan källaren igen, men till slut tog jag mod till mig och gick ner. Försökte skura av golvet i tvättstugan** med risk för livet, för det blev snorhalt när det blev blött (och allt äckel löstes upp till en gegga). Nåja, jag hade en gammal mopp, som tyvärr saknade urvridare (så jag fick vrida ur klägget för hand), men nu är det gjort. För den här gången.

Problemet med att rensa ur allt skrot från källaren – som jag tänkte göra – är att mycket av skrotet inte är mitt. Det finns saker som tillhör juniorerna, det finns saker som tillhör huset (som alltså ska vara kvar – men jag vet inte varför) – och det har samlats mycket grejer under de år som gått. Nu gav jag bara upp, men får ta rensningen bit för bit, lite då och då.

[tags]sommar, jordgubbar, åska, smita undan, städa källaren[/tags]

*) A var på middag hos mig precis innan åskan och störtregnet slog till, därför var det han som drog ur kontakterna. Annars hade jag gjort det själv.

**) I tvättstugan såg det ut som ett vulkanutbrott, med golvbrunnen som krater. Myyysigt *uäck* att med händerna gräva loss de klibbiga kanterna runt golvbrunnen, men nu ser man faktiskt att det är ett hål där! (Gummihandskar är en väldigt bra uppfinning!)