Allmänt, Foto, Katter

Fredag

Den där äntligen-fredag-känslan vill inte riktigt infinna sig hos mig för den här gången, beroende på ett gäng olika orsaker. Till exempel har vår sommarvikarie A slutat idag. Lite vemodigt, då vi verkligen har trivts med henne. Hoppas hennes framtidsplaner går i lås!

Men, men. Det finns ljuspunkter ändå:

  • Jag har sovit gott (nästan) hela natten!
  • Trots att jag bara blinkade (nej, jag blundade inte, bara blinkade) några 10 minuter långa blinkningar *harkel* i morse blev jag ändå inte sen!
  • Jag hade rester från igår att värma till lunch – och lingonsylten räckte precis!
  • Jag flinar fortfarande fånigt varje gång jag tittar på ringen, och vickar lite extra med fingret baraföratt.*
  • Boken jag läser är bättre än väntat – och det finns fler böcker av samma författare!** Ja, åtminstone en till har jag sett. 🙄

wpid-20140126_095708.jpgEn trött gammal katt…

När jag var hem på lunch blev jag nästan orolig. Trots att båda katterna varit inne hela natten, steg inte madamen upp för att gå ut medan jag var kvar hemma i morse. Hon väntade inte heller vid dörren när jag kom på lunch, vilket jag väntade mig. 😯

Jag blev nästan rädd att hon dött – hon är ju ändå 17 år, även om hon är vid hyfsat god hälsa. Men A kom förbi medan jag åt, och gick upp och hämtade henne i sovrummet.*** Hon levde 🙂 och var alldeles sömnrufsig i hela pälsen. *lättad*

Det är nog den kyliga nattluften som får henne att sova gott, för jag tror det är vad som gäller för mig. Herregud, så jag sover denna vecka (sedan jag satte i myggfönstren så det blir riktigt kallt inomhus under nätterna) – både gott och mycket!

[tags]fredag, vemod, avsked, ljuspunkter, Stefan Ahnhem, katter, sömn, kyliga nätter[/tags]

*) För att ni ska få en uppfattning om hur stora små diamanterna är, så kan jag säga att jag lätt skulle få plats med alla fyra på ett och samma knappnålshuvud. Men de glimmar ändå! *tindrar med ögonen*

**) Jag provade åter igen en (för mig) okänd deckarförfattare, för att ha något att fördriva tiden med medan jag väntar på att någon av mina favoriter ska släppa en ny bok. Den här gången gick det bra, andra gånger kan det ha varit rejäla bottennapp.

***) Jag skulle gå upp sedan jag ätit, men då dök A plötsligt upp. Han har ju semester och tittade in när han såg att min bil var hemma.