Allmänt, Foto, Katter

Nu ska ni få höra

I fredags flexade jag ut efter lunchen och åkte till L för att hämta mina nya glasögon. Två par hade jag beställt, och två par kom jag hem med. 😉

20150926_182051

På väg dit passade jag på att stanna i M och köpa två nystan (härvor?) reflexgarn! Ja, just reflex! Ser ni hur de skiner när jag använde blixt?

20150926_181938

Eftersom jag var förbi och pussade gossarna, fick jag höra att de planerar att komma nästa helg. Perfekt! Min surströmming kunde alltså avnjutas i lugn och ro den här helgen! Tyvärr är det så med mitt förhållande till surströmming, att jag inte har tid att fota någon tunnbrödtilla (lokalt ord för ”tunnbrödssmörgås”) innan jag hunnit äta upp den.

Det tog inte lång tid att sluka en liten burk (sju strömmingar) med tillbehör, men jag handdiskade allt ordentligt så fort jag var klar – och bar ut soporna direkt. Inget att spara på, precis. Observera traditionen; jag ställer alltid burken på den blå assietten. Dessutom brukar jag ha den hackade löken i en matchande blå glasskål, men jag hittade den inte just då, så jag tog en med blått mönster istället. En djup tallrik till ”flåsset” (det man rensar bort kallas så) måste också fram, även om det bara är jag som äter. 😉

20150926_182149

Sedan försjönk jag i matkoma i soffan resten av kvällen. Gott så.

Söndagen började med ett kattslagsmål utanför ytterdörren. Froppisen gjorde en rivstart från min mage och vi gick gemensamt ut för att rädda madamen från Den Svarthårige. Det är så att madamen är defensiv, hon försvarar sig bara. Froppisen, däremot, är både attack och anfall personifierat, så det var lite spring och fräs runt gården innan allt lugnade ner sig.

Under tiden skrollade jag igenom Facebook för att se om något nytt dykt upp: och minsann, såg jag inte ett matbord i köp-och-sälj-gruppen som skulle passa precis hos mig?!? 😆 Jag tingade det snabbt, och ringde sedan A, för att få bärhjälp. Nähä, han satt i bilen på väg bort. Då ringde jag C istället, som tog en lastkärra, och kom och hjälpte mig.

Före:

20150927_091118

Efter:

20150927_122015

Ni ser väl att soffan är flyttad (helskotta, så tung den var!!!) samt att gardiner är bytta och fönsterlampa är på plats? Visserligen blev det ett furubord, istället för det vita bordet jag köpte på IKEA i maj, men det är något större – och jag vill egentligen inte ha vitt. Helst hade jag önskat mig ett bord i björk, men man kan inte få allt här i världen – med betoning på ”få”, då jag faktiskt fick bordet!

Det var en som höll på att tömma sin mammas lägenhet på äldreboendet här bredvid, så nu kan jag meddela eventuella släktingar som läser här :mrgreen: att kökssoffan vi donerade (när vi tömde efter farsan) står i hallen vid hissen och trapporna. Ifall någon undrar. 😉

Innan bordet hämtades hann jag dammsuga och skura här nere också – förutom badrummet, som jag tar hand om närmare helgen. Någon av veckans kvällar ska jag dammsuga uppe, så det blir fint tills gossarna kommer.

Mina knän är helt slut, jag kan knappt röra mig, men oj vad jag fick gjort undan mycket den här helgen! 🙂

Nu har jag ”bara” kvar att sätta ut mina två köksbord på annons: dels det gamla furubordet, dels det nya ouppackade vita IKEA-bordet.

[tags]glasögon, reflexgarn, surströmming, köksbord, snabba ryck, annons[/tags]