Allmänt, Foto

Kort dag

151030-fimpflaska-jobbet

Fimpflaska på jobbet

Eftersom det är dag-före-röd-dag idag, slutar vi tidigare från jobbet. Däremot får vi ingen lunch, utan bara en extra fikarast. Det gör inget, jag överlever nog den här gången också. Jag har ju mitt späcklager att ”ta ifrån”… 😉

Eftersom rökrutan på jobbet i somras först blev flyttad och sedan borttagen, med fimpburk och allt, så har vi rökare irrat omkring utan fast hållpunkt. Till slut gjorde jag slag i saken och tog med mig en tomflaska att fylla med fimpar, som jag ställde vid baracken som byggts där rökrutan tidigare stod. Nu turas vi om att ta en ny flaska när den som används blivit fylld, och vi rökare som jobbar här står vid baracken.

Tyvärr har vi en del besökare som står precis utanför ytterdörren och röker, vilket gör att cigarettrök sugs in i ventilationen och besvärar en del medarbetare. Det är vi anställda som får skäll, och därför har vi fått en ny rökruta. Den består av en skyltad askkopp på en stolpe, lååångt från byggnaden, men jag tror inte att besökarna kommer att hitta dit ändå.

151030-barbord-rokrutaGamla rökrutans ”barbord”

Efter barackbygget har en ”rulle” med kabel blivit lämnad bredvid den inofficiella rökrutan. Vi har använt den som ett barbord, då den har precis lagom höjd att luta sig mot när man står och surrar med varandra. Nu är den borttagen, men det var roligt så länge det varade. 😉

Planen igår var ju att städa hela kvällen. Den sysslan flyttades till idag efter jobbet istället, så då vet ni vad jag gör när jag kommer hem. Frågan är – som vanligt – handla direkt efter jobbet eller efter att jag städat? Oavsett om B & co kommer eller inte, måste jag handla. Jag har levt på rester hela veckan, typ, så nu finns det inte mycket kvar i kylen.

Städningen flyttades, eftersom jag sprang på en hantverkare jag tidigare beställt, precis när jag var på väg hem efter jobbet igår. Han kom förbi hem till mig och kollade vad och hur saker & ting skulle göras, och lovade komma idag. Då bestämde jag att skjuta upp städningen, eftersom det ska borras i väggar idag. Varför dammsuga två gånger när jag kan slå ihop det till en gång? 😉

[tags]kort dag, rökruta, städa, hantverkare, dammsuga[/tags]