Allmänt, Foto

Akutköp

20151030_194239
Slaktad mobil 

Till slut hände det som inte får hända: min kära gamla S3:a gav upp andan och tvärdog. 🙁 Nåja, vi har umgåtts flitigt under tre år, så jag hade faktiskt börjat spana in andra… 😉

Som tur var hände detta på fredag efter jobbet, medan affärerna fortfarande hade öppet. S3:an har tidigare under veckan haft lite fuffens för sig (laddat ur batteriet utan att jag använt den, slagit av sig själv och bara blinkat när jag försökt få igång den, o s v) men jag har alltid lyckats få igång den igen – men nu var det kört. I vild panik störtade jag till affären, med blandade känslor. Jag köper gärna en ny mobil, men hade inte planerat in det köpet nu.

Nåväl, det blev en Samsung Galaxy S5 den här gången. Ja, precis: en S5, inte en S6 (som jag egentligen ville ha). Den önskade modellen fanns inte på lager, och jag var i akut nöd – i brist på bröd får man äta limpa, eller hur det nu var. Lite surt att måsta nöja sig med ”fel” modell, då den ändå kostade skjortan, men nöden har ingen lag.

Jag har ägnat större delen av helgen åt att få igång den nya mobilen, inklusive alla systemuppdateringar och återinstallationer av appar. Det värsta med att förlora den gamla mobilen var att jag tappade alla foton på gossarna 😯 men med lite hjälp av deras far* har jag ett par nya bilder jag kan använda som bakgrund och låsskärm. (Och nu har jag ställt in att alla foton från mobilen även ska lagras i min Dropbox. Bättre sent än aldrig.)

På tal om foton; fotot här ovanför, som föreställer min gamla mobil, blev inte dåligt på grund av kameran. Det var fotografen som såg till att oskärpan dök upp, och när hon inte iddes tända bättre lampa så blev fotot dessutom mörkt. 😉

20151031_112849Lykta på graven

Jag har förstås också hunnit vara och hänga upp lyktan på graven. Tänk att jag i år faktiskt varit och satt dit pinnen/kroken i förväg!?! Jag är SÅ imponerad av mig själv bara för det. Vuxenpoäng så det smäller om det! 😉 Nu har det förstås varit en ovanligt varm höst, så jag tror inte marken är lika frusen som den brukar vara så här års – men ändå.

Planen för helgen var att B och gossarna skulle komma, så J skulle få renovera ifred i lägenheten. Plötsligt ringde hon och talade om att planerna hade ändrats med kort varsel, men det är sådant som händer. *rycker på axlarna* De kommer hit nästa helg istället, och då kanske även J kan följa med. Det beror på vad som hinner hända under veckan.

[tags]mobil, smartphone, Samsung Galaxy S5, Dropbox, gravar, lyktor, barnbarn[/tags]

*) Deras mor har trasig smartphone, så hon har fått låna en riktigt gammal härk till stenåldersmobil medan den ordinarie är på lagning. Man kan ringa henne, och skicka SMS, men inget mer.