Allmänt

Första fastan

OK, nu har jag gjort undan min första fastedag – helt utan att tala om det för någon. Det gick inte så bra*, men bättre än väntat.

Problemet var lunchlådan från dagen före, som säkert innehöll hela dagens kaloriranson. Det innebar att jag bara kunde äta två tomater till middag – men jag överlevde! 😉 På kvällen var jag jättesugen att göra en raid mot kyl & skafferi, men jag behärskade mig och drack vatten istället. En kopp te (utan mjölk och honung) blev det också, eftersom jag blev frusen under kvällen. Nästa fastedag blir torsdag.

Jag har fortfarande ingen hushållsvåg, utan får göra vilda gissningar om hur mycket något väger, när jag ska beräkna dagsransonen. Nå, nu får jag äta vad jag vill under tisdag och onsdag, så ikväll blir det kyckling! Med det härligt smaskiga skinnet (där alla kryddorna fastnar)! *dreglar* 😆

[tags]fasta, kalorier[/tags]

*) Jag klarade visserligen av att hålla mig till den egenhändigt uträknade matmängden, men insåg att jag bör sikta in mig på mer protein (för att hålla mig mätt längre) och mer grönsaker (för att fylla magen).

2 kommentarer på “Första fastan”

  1. Läste din rubrik som ”Största fasan”, men sen såg jag ju att det hade gått ganska bra!
    Det är ju lättare att bita ihop när man vet att man får äta nästa dag.

    1. Det var lite feeling av ”största fasan” innan jag började, men sen gick det ju hyfsat bra. Jag har en bättre matplan till torsdag!

      Och just tanken att jag får äta vad jag vill ”imorgon” gör kvällarna lättare…

Kommentarer är stängda.