Allmänt

Blask och slask

Det började snöa igår. Under natten har det brutit in regn i snöandet, så nu har vi ett decimetertjockt lager av gråvitt slask överallt. Tungt är slasket också, upptäckte jag när jag sopade tryckte bort det från trappen i morse.

Jag sorterar och sorterar (på jobbet) men om jag rensar ut i ena änden så fyller det på i den andra… 🙄 Det papperslösa kontoret är långt borta. (Finns det någon som på allvar förväntar sig det numera?)

Däremot kan jag tänka mig en papperslös bokhylla, då jag numera köper – och lånar – böcker som filer, istället för på papper. Antingen lyssnar jag på dem eller läser dem utan att vända blad. Jag ”duttar” på en skärm* istället, och en bok väger lika mycket som en hel kasse/hylla/vägg med böcker (eller tvärtom, det låter lite konstigt annars). 🙂

Musik, däremot… Alltså, jag måste erkänna: jag är helt borta vad gäller nutida musik. Jag har sällan på radion (endast i bilen ibland och då är det oftast sportdårar eller finsktalande, båda går fetbort så jag slår av den igen), köper inga skivor, använder inte Spotify (eller liknande), ser varken Idol, Så mycket bättre eller Melodifestivalen.** Är jag onormal? Missar jag något?

UPDATE
Jag gav A ett julklappstips om vad jag önskar mig i julklapp i år (hushållsvåg), och då talade han om att jag kunde låna hans! Han har köpt en när han höll på med älgjakt, för att få förpackningarna med älgfärs att vara lika stora. Återstår bara att få hem den till mig – men vilken dag som helst… 😉

För övrigt har jag redan ändrat i veckomenyn, men rätterna blir kvar. Jag flyttar bara fisksoppan till to-fre och kör pyttipanna idag. Planen var att jag skulle skala, hacka och förbereda grönsakerna till soppan igår kväll, men jag hann inte. Får göra det ikväll istället.

[tags]slask, papper, böcker, musik[/tags]

*) Jag läser köpta böcker på läsplattan och lånade (från bibblo) på mobilen. Mest för att då kan jag läsa på lunchen, även om jag är kvar på jobbet – mobilen har jag alltid med mig. Läsplattan får stanna hemma. (Jag gillar dessutom att ha flera böcker på gång samtidigt.)

**) Jag brukar se ESC-finalen med min svägerska, så mitt musikintag är alltså ett evenemang/år, med Europas sämsta låtar. Typ.