Allmänt, Foto

Soppatorsk

2015-11-20 07.26.06Soppatorsk – eller torsksoppa

Det blev torsksoppa igår till middag, under min andra fastedag. Jag överlevde även den här gången 😉 och suget jag får på kvällen kan avvärjas med tanken att ”jag får ju äta imorgon igen”.

Som vanligt har jag inget recept på soppan, utan jag skalar, hackar och tärnar  de grönsaker/ rotfrukter/ löksorter jag har hemma, efter att ha gått bananas i grönsaksdisken när jag var och handlade. Kokar ihop dem och slänger i torsken på slutet.

Eftersom jag alltid gör en stor sats soppa, rymdes den inte i min lilla kyl. Men jag har ju naturlig kyla utomhus, så jag använder den. Det är runt noll, eventuellt någon kallgrad, men jag tror inte soppan fryser. Jag får kolla den när jag far hem på lunch – då kanske jag tar in den igen.

Planen för idag är att vispa i creme fraiche och eventuellt saffran i soppan, och servera den med ostsmörgås till. Om jag har tur kommer A och käkar med mig – i så fall behöver jag kanske inte äta soppa precis hela helgen. Ursprungsplanen var att baka eget bröd att äta till, men det känns som överkurs idag. Jag svänger nog förbi affären på väg hem istället.

Snökarmen som plogats upp framför min infart är fortfarande kvar. Eftersom det fryser på, kommer den nog att vara kvar till i april, ungefär. 😉

[tags]soppa, torsk, kyla, snökarm[/tags]