Allmänt, Foto

Nytänkande

2015-11-27 07.42.50Aja baja!

(Varning! Bantningsblogg igen, fast jag lovat låta bli!)

I vårt fikarum står en godislåda, där hugade gottegrisar kan köpa en bit för en tia. Jag försöker hålla mig ifrån den så gott det går, och oftast klarar jag det. Mest beroende på att jag aldrig har några pengar på mig när jag går och fikar – och jag vill inte ta på krita, d v s betala nästa gång jag går ner.

Det är ett av stegen i det nya tänket jag försöker få igång, vad gäller mat och annat jag stoppar i mig. Tips från coachen: fråga mig själv inför varje frestelse om det är värt det? Annat tips från annan coach: äta på assietter istället för på tallrikar. Eller varför inte börja med att lägga upp grönsakerna först, så blir det mindre plats för själva maten sedan (ytterligare en coach).*

Jag försöker verkligen ta mig själv i kragen och känna efter när jag blir mätt. Om jag tar en stor portion, behöver jag inte äta upp allt. Jag kan lägga av när jag känner att jag blivit mätt. Att dricka vatten före maten är också bra; dels fyller det upp utrymmet i magen, dels behöver jag dricka mycket när jag fastar.

Nu återstår bara (ha! ”bara”) att få det här att bli min livsstil. Det. Är. Inte. Lätt. Visserligen lättare än jag trodde – mina fastedagar går hyfsat bra – men de andra dagarna flödar kalorierna över alla gränser. Det är där och jag behöver skärpa mig!

Jag behöver alltså ”tänka” fasta, utan att fasta, övriga fem dagar i veckan. Mer grönsaker, mindre portioner, etc, även om jag lagar och äter vanlig mat.

Och så är det måndag idag. Och det regnar. Bara jämmer och pest och elände, m a o. 😉

[tags]5:2-diet, fasta, omläggning av kost[/tags]

*) Jag måste bara säga att de flesta av mina coacher är mina jobbarkompisar, och de gör verkligen sitt bästa för att stötta mig! En del går redan på 5:2, andra går inte på någon särskild diet men lyckas hålla nere vikten ändå. De är supergulliga med sina råd & tips, utan att för den skull bli påträngande! De är guld värda! 🙂