Allmänt

Snabbrapport

Jag lever fortfarande. Har inte ätit ihjäl mig (än…) men börjar få lite sömnbrist. Det är en exceptionellt pigg ung man (i två-och-ett-halvt-års-åldern) på besök som inte vill sova, vare sig på kvällen eller morgonen.

Hans lillebror kryper inte än, men han hasar och rullar sig fram efter golven och söker efter saker att tugga på. Elsladdar har tydligen det rätta tuggmotståndet för hans två tänder, för han dras som en magnet till dem.

Igår skickade jag ut alla tre pojkarna som kunde gå själva (A, stora J och lilla J) att skotta ihop en liten pulkbacke vid gården – och det blev succé direkt! En av förra julens pulkor har ju stått och väntat på att någon ska bli stor nog att åka i den, och nu är det full fart.

Idag ska han få prova åka skidor, enligt planen, men jag tror det kan vara för isigt. Det regnade och var plusgrader igår, men det är ändå mycket snö kvar. Problemet är bara att snön nu frusit till is – men då blir inte lille J genomblöt lika snabbt som igår, i alla fall.

Inget ont som inte har något gott med sig! 😉

UPDATE
Det blev inget skidåkande för lille J. Isen på gården var alldeles för hård och blank. Inte ens någon som kan åka skidor sedan tidigare hade kunnat stå på benen med det skidföret. Han får prova en annan gång.

[tags]mormor, barnbarn, pulka, skidor[/tags]